Najave i izvješća / 6. listopada 2010.

Ravnatelji i kultura odgojno-obrazovne ustanove

Na državnom skupu u Puli okupilo se 300 srednjoškolskih ravnatelja. Državni tajnik Želimir Janjić upoznao je ravnatelje s novinama u odgoju i obrazovanju

Ravnatelji i kultura odgojno-obrazovne ustanoveDržavni stručni skup Ravnatelji i kultura odgojno obrazovne ustanove ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova RH-a održan je u Puli od 4. do 6. listopada 2010. godine. Skup je održan u suradnji s Udrugom hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja. Na stručnom skupu sudjelovalo je više od 300 ravnatelja iz cijele zemlje. Pored pozvanih gostiju i uzvanika skupu se posebno obratio i državni tajnik Želimir Janjić, prof., s recentnim informacijama iz nadležnog ministarstva.

Državni stručni skup u ime Agencije za odgoj i obrazovanje otvorio je mr. sc Oleg Đaković, viši savjetnik za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova RH-a.

Ravnatelji i kultura odgojno-obrazovne ustanoveTeme stručnoga skupa bile su Školsko ozračje i učinkovitost škole, Ravnatelj kao uspješni komunikator, Krizni i prevencijski menadžment i kultura sigurnosti učenika od nasilja, Izazovi nove organizacijske kulture, Pokazatelji školske kulture, Ravnatelj kao moderator u razvoju školske kulture, Hrvatski kvalifikacijski okvir, Status neformalnog i informalnog učenja, a vodili su ih prof. dr.sc. Vlatka Domović, Ivana Nikolić, prof., prof. dr. sc. Dean Ajduković, prof. dr. sc. Velimir Srića, prof. dr. sc. Mile Dželalija te doc. dr. sc. Sonja Kovačević.

Ravnatelji i kultura odgojno-obrazovne ustanovePedagoške radionice vodile su Teodora Dubrović, prof. i Nada Kegalj, prof. U sklopu stručnoga skupa prezentirano je i nekoliko primjera dobre prakse u radu ravnatelja koje su demonstrirali ravnatelji Čedomir Ružić, prof.,Srednja škola Mate Blažine, Labin,mr.sc.Vlado Prskalo, Srednja škola Matije Antuna Reljkovića, Slavonski Brod, Suzana Jambrešić, prof., Učenički dom Dora Pejačević, Zagreb, Damir Jelenski, prof., Gimnazija Tituša Brezovačkog, Zagreb te Tonči Vlahović, dipl.ing., Klesarska škola, Pučišća.