Najave i izvješća / 2. ožujka 2022.

Održano stručno usavršavanje za stručne suradnike logopede s temom poremećaji tečnosti govora

Agencija za odgoj i obrazovanje 22. veljače 2022. je organizirala državni stručni skup stručnih suradnika logopeda. Stručni skup s temom Poremećaji tečnosti govora održan je u aplikaciji Zoom. Trajao je jedan dan. Bio je namijenjen stručnim suradnicima logopedima. Interes i odaziv bili su veliki, od 353 prijavljenih sudionika skupu se online priključilo njih 274.

Pozdravnu riječ mnogobrojnim sudionicima uputila je ravnateljica Agencije dr. Dubravka Brezak Stamać istaknuvši značaj ove teme za školovanje učenika s govorno-jezičnim teškoćama.

Održana su sljedeća predavanja:

  1. doc. dr sc. Suzana Jelčić Jakšić, Studij Logopedija, Sveučilište u Rijeci: Teorije mucanja – Jesmo li još uvijek pod utjecajem dijagnozogeničke teorije?
  2. doc. dr sc. Suzana Jelčić Jakšić, Studij Logopedija, Sveučilište u Rijeci: Djeca predškolske dobi koja mucaju – Kada je vrijeme za terapiju?
  3. doc. dr sc. Suzana Jelčić Jakšić, Studij Logopedija, Sveučilište u Rijeci: Dijete koje muca u osnovnoj školi – Kako škola može pomoći?
  4. doc. dr. sc. Ana Leko Krhen ERF, Odsjek za logopediju, Sveučilište u Zagrebu: Roditelj, odgojitelj, logoped – tim za pobjedu
  5. doc. dr. sc. Ana Leko Krhen ERF, Odsjek za logopediju, Sveučilište u Zagrebu: Vršnjaci u školi – važna karika u lancu
  6. Vladimira Brezak i Robert Cimperman, Agencija za odgoj i obrazovanje: Smjernice za rad s učenicima s teškoćama – osvrt na prilagodbe poučavanja i vrednovanja učenika koji mucaju

Državni stručni skup vodili su Vladimira Brezak i Robertom Cimpermanom,.

Rezultati evaluacije primjenom upitnika u aplikaciji Google Obrasca ukazali su na visok stupanj zadovoljstva sudionika ovim stručnim usavršavanjem. Mnogi sudionici napisali su da je sadržaj edukacije primjenjiv u svakodnevnom radu. Više od 89% sudionika stručnoga skupa ocijenilo je skup odličnom ocjenom. Sudionici stručnoga skupa (više od 92%) smatraju kako je stručni skup bio izvrsno organiziran. Predavače je oko 91% sudionika ocijenilo izvrsnom ocjenom.

Sudionici su svojim komentarima pružili vrijedne informacije o svojim potrebama i interesima što su smjernice za osmišljavanje budućih stručnih usavršavanja na istu temu.

Zahvaljujemo svim predavačima i sudionicima stručnoga skupa, što svojim stručnim i profesionalnim pristupom u radom doprinose boljim uvjetima školovanja i pomoći za učenike s teškoćama jezično-govornog razvoja.

U nastavku prilažemo preslike i sažetke rezultata upitnika provedenog u aplikaciji Google Obrasci.

Evaluacija

(pdf: 261,49 KB)

Preuzmi