Najave i izvješća / 19. listopada 2021.

Održano stručno usavršavanje o prevenciji trgovanja ljudima

Stručni skup Integracija međupredmetnih tema kroz suradničko planiranje i poučavanje, koji je Agencija za odgoj i obrazovanje organizirala u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, održan je 14. listopada 2021. godine online za učitelje, nastavnike, stručne suradnike i voditelje ŽSV-a Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Skup se bavio temama Humane vrednote, Migracije, Prevencija trgovanja ljudima, a djelatnici Crvenoga križa prezentirali su  platformu Sigurnije škole i vrtići te Interdisciplinarnu terensku nastavu koja se provodi u Edukacijskom centru HCK-a.

Stručni je skup Agencija za odgoj i obrazovanje organizirala je u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem u vezi s provedbom Nacionalnog plana za suzbijanje trgovanja ljudima za razdoblje od 2018. do 2021. godine: MJERA 2. Programi prevencije trgovanja ljudima za djecu i mlade – Aktivnosti: 2. Provođenje edukacije za stručne radnike u odgojno-obrazovnim ustanovama te s Akcijskim planom za integraciju osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita.

Predavači i voditelji stručnog skupa bili su: viši savjetnici za nacionalne programe u Agenciji za odgoj i obrazovanje Nevenka Lončarić-Jelačić, prof. i mr. sc. Tomislav Ogrinšak te suradnici iz službe za rad s mladima i volonterima Hrvatskoga Crvenog križa: Lana Vučinić, dipl. soc. radnik, Sven Novosel, mag. soc. rada i Helena Hrebinec Vukušić, prof.

Predavanje Migracije i integracija osoba pod međunarodnom zaštitom“ održala je Lana Vučinić, dipl. soc. radnik, stručna suradnica HCK-a.

Predavanje „Prevencija trgovanja ljudima“ održao je Sven Novosel, mag. soc. rada, stručni suradnik HCK-a.

Predstavljanje programa Hrvatskoga Crvenog križa namijenjenih djeci i mladima s temama: 1. „Sigurnije škole i vrtići“ – Edukativna platforma sigurnija-djeca.hck.hr i 2. Interdisciplinarna terenska nastava u Edukacijskom centru HCK-a“ održala je Helena Hrebinec Vukušić, prof., stručna suradnica HCK.

Na stručnom skupu sudjelovalo je 90 sudionika.

Evaluacija

(docx: 1,02 MB)

Preuzmi