Najave i izvješća / 4. studenoga 2021.

Održana stručna usavršavanja o podršci djeci i mladima pogođenim traumatskim gubicima i tugovanjem

Interdisciplinarni stručni skupovi Podrška djeci i mladima pogođenim traumatskim gubicima i tugovanjem – 1. i 2. modul organizirani su u suradnji s Udrugom roditelja Korak po korak u sklopu projekta Psihosocijalna podrška u tugovanju za djecu i obitelji PUT. Ukupno je održano osam stručnih skupova, šest se odnosilo na prvi modul, a dva na drugi. Prvi modul bio je organiziran u ožujku 2021. godine, održani su stručni skupovi za sudionike iz dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola iz pet županija Republike Hrvatske. Svi stručni skupovi su održani online.

Dana 1. ožujka 2021. održan je stručni skup za sudionike iz osnovnih škola Grada Zagreba, Zagrebačke i Brodsko-posavske županije, a sudjelovalo je 89 sudionika. Dana 3. ožujka 2021. održan je za 90 sudionika iz srednjih škola Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Brodsko-posavske županije, a 5. 3. 2021. stručni skup je bio namijenjen sudionicima iz dječjih vrtića u istim županijama, a sudjelovalo je 90 sudionika. Dana 8. ožujka 2021. organiziran je stručni skup za sudionike iz osnovnih škola Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije, sudjelovalo ih je 90. Dana 10. ožujka 2021. organiziran je za sudionike istih županija zaposlene u srednjim školama, a sudjelovalo je 88 sudionika. Dana 11. ožujka 2021. organiziran je za sudionike iz dječjih vrtića zaposlene u istim županijama, a sudjelovao je 91 sudionik.

Predavanja su održale mr. sc. Mirjana Bijelić, socijalna radnica i Silvija Stanić, dipl. psihologinja, univ. spec. iur. i gestalt psihoterapeut. Nakon predavanja, koja su trajala 90 minuta, pola sata je odgovarano na pitanja sudionika. Sudionici su iznosili i svoja osobna iskustva s gubitkom, slučajeve učenika koji su doživjeli gubitak te su izražavali pohvale i zahvalnost za edukaciju na temu tugovanja koja se rijetko organizira, a iznimno je važna osobito u današnje vrijeme pandemije, potresa i značajnog porasta broja učenika koji izgube roditelja tijekom školovanja zbog malignih bolesti.

Evaluacija

(docx: 69,52 KB)

Preuzmi