Najave i izvješća / 1. listopada 2018.

Održan stručni skup Metodika nastave informatike

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje dana 25. rujna 2018. održan je stručni skup za učitelje i nastavnike informatike pod nazivom Metodika nastave informatike 3 – vrednovanje za učenje i vrednovanje kao učenje.

Voditelji stručnog skupa bili su dr.sc. Predrag Pale i Saida Deljac, prof. savjetnik.

Stručni skup je metodički oblikovan i proveden na način da kroz primjenu praktičnog rada na radionici pripravnici unaprijede svoja stručna i metodička znanja koja su im potrebna za polaganje stručnog ispita. Također, namjena radionice bila je i  proširiti i produbiti stručno znanje svih učitelja i nastavnika informatike te ih usmjeriti na samostalno i kontinuirano stjecanje znanja.

Prije samog održavanja stručnog skupa polaznici su imali obveznu pripremu koja je rezultirala kratkom prezentacijom njima do tada nepoznatog stručnog sadržaja.

Na samoj radionici naglasak je bio na definiranju svrhe poučavanja zadane teme, ishodima učenja i načinima vrednovanja ishoda.

Prema  povratnim informacijama može se uočiti potreba za ovako oblikovanim radionicama te da su ovaj stručni skup polaznici ocijenili vrlo pozitivno.