Najave i izvješća / 13. listopada 2020.

Održan prvi u nizu webinara Informatika u razrednoj nastavi

Viši savjetnici za informatiku Agencije za odgoj i obrazovanje održali su 7. listopada 2020. godine prvi iz ciklusa webinara Informatika u razrednoj nastavi na kojem je prof. dr. sc. Mario Dumančić, predstojnik Katedre za informacijske znanosti na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, održao poticajno i ohrabrujuće predavanje te učiteljima dao konkretne metodičke smjernice za rad.

Agencija za odgoj i obrazovanje prepoznala je potrebu za pomoć i podršku učiteljima informatike koji nastavu izvode od 1. do 4. razreda osnovne škole te su viši savjetnici za informatiku Eugen Ban, Nadica Kunštek i Viktorija Vranešić osmislili i pokrenuli stručno usavršavanje učitelja informatike u razrednoj nastavi kroz ciklus webinara, a s ciljem pomoći i osnaživanja kolega. Učitelji su pokazali golem interes za ovu temu te su u prvome danu nadmašili planirani broj od 300 sudionika, što je dovelo do potrebe za povećanjem broja mjesta na ukupno 845 te traženjem odgovarajuće online platforme pomoću koje bi se webinar mogao uspješno održati. Za uspješnu organizaciju webinara posebno zahvaljujemo gospodinu Darku Jurekoviću, iz ORACLE Hrvatska, s kojim smo u suradnji uspješno organizirali webinar.

Poslije održanoga predavanja profesor M. Dumančić odgovarao je na brojna pitanja sudionika koji su profesora zasuli pohvalama i pitanjima. Nakon skupa učitelji su popunili evaluaciju te ocijenili stručno usavršavanje na kojemu su sudjelovali. Vrlo visokom ocjenom učitelji su ocijenili aktualnost tema i primjenjivost teme u praksi.

Na kraju je najavljen sljedeći webinar koji će se održati 21. listopada 2020. na temu Kako razumjeti učenike mlađe školske dobi koji će održati viša savjetnica za stručne suradnike defektologe Alma Rovis Brandić, mag. paed. soc.

Snimka održanoga predavanja dostupna je na poveznici https://youtu.be/wjkrr3MYXwM