Najave i izvješća / 5. svibnja 2022.

Održan državni stručni skup za učitelje razredne nastave o profesionalizaciji učiteljske struke

Državni stručni skup Stručno usavršavanje i profesionalna podrška prema Okviru nacionalnoga standarda kvalifikacija za učitelje u osnovnim i srednjim školama, namijenjen učiteljima razredne nastave, održan je 20. i 21. travnja 2022. na daljinu putem Zooma. Organizirale su ga više savjetnice za razrednu nastavu Jadranka Buvinić i Mirela Majstrović.

U skupu su sudjelovala 982 sudionika (95% od ukupno prijavljenih), a predavanja su održali: redovita profesorica na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu dr. sc. Ivana Batarelo Kokić (Profesionalizacija učiteljske struke – teorijski i praktični okviri), izvanredna profesorica na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu dr. sc. Marita Brčić Kuljiš (Uloga odgojne filozofije u rastu i razvoju učitelja), vanjska suradnica na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Vanja Putarek (Crno-bijeli svijet – što je perfekcionizam i kako s njime izaći na kraj?), redovita profesorica na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Nataša Jokić Begić (Mentalno zdravlje učenika i učitelja), zamjenica glavne ravnateljice Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo Tanja Milović (Uvod u intelektualno vlasništvo), izvanredna profesorica na Odjelu za psihologiju Sveučilišta u Zadru dr. sc. Irena Burić (Uloga emocija u razumijevanju profesionalne dobrobiti i radne uspješnosti učitelja), docentica na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu dr. sc. Ana Jeličić (Profesionalna komunikacija), profesorica u zvanju mentor u Srednjoj školi Mate Blažina u Labinu Amneris Ružić Fornažar (Sagorijevanje na poslu), doktor medicine specijalist psihijatar u Poliklinici za rehabilitaciju osoba sa smetnjama u razvoju u Splitu Zoran Vujnović (Stresori u školskom okruženju i razvoj psihičke otpornosti).

U kontekstu značaja stručnoga skupa za osobni profesionalni razvoj, 90% sudionika ocijenilo je skup izvrsnom ocjenom. Jednaki postotak sudionika ocijenilo je skup u cjelini izvrsnom ocjenom.

više savjetnice Jadranka Buvinić i Mirela Majstrović

Evaluacija

(docx: 114,90 KB)

Preuzmi