Najave i izvješća / 17. svibnja 2021.

Održan državni stručni skup Slušanje – jezična djelatnost u nastavi hrvatskoga jezika

Državni stručni skup za učitelje i nastavnike hrvatskoga jezika o temi Slušanje – jezična djelatnost u nastavi hrvatskoga jezika održan je na mreži 6. svibnja 2021. godine.

Nakon uvodne i poticajne riječi ravnateljice dr. sc. Dubravke Brezak Stamać o važnosti slušanja u nastavi, predavanje o Sustavima aktivnosti slušanja u nastavi hrvatskoga jezika održala je prof. dr. sc. Karol Visinko, redovita profesorica Filozofskog fakulteta u Rijeci, iznoseći niz zornih primjera slušanja iz nastavne prakse.  Marija Roth, prof., stručna suradnica psihologinja u X. gimnaziji „ Ivan Supek“ u Zagrebu, upoznala je sudionike stručnoga skupa s temom Slušanje i kako ono utječe na odnos naglašavajući važnost razvijanja dobrog odnosa s učenicima. Ravnateljica Poliklinke SUVAG u Zagrebu doc. dr. sc. Katarina Pavičić Dokoza održala je predavanje Spaciocepcija i slušanje, a temu Neurobiologija slušanja predstavila je prof. dr. sc. Marija Hefer, redovita profesorica na Medicinskom fakultetu u Osijeku. Cilj je ovoga stručnoga skupa poticati aktivno, usmjereno slušanje u nastavi hrvatskoga jezika.

Na stručnome je skupu sudjelovalo 408 sudionika iz osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj koji su svoje zanimanje za teme iskazali aktivnim praćenjem stručnoga skupa u interakciji s predavačima. U ocjenskome upitniku o stručnome skupu ocijenili su svaku pojedinu sastavnicu izvrsnom ocjenom te je skup u cjelini izvrsnim ocijenilo 87% sudionika stručnoga skupa.

Stručni skup organizirale su i vodile više savjetnice Anđa Suvala, prof., mr. sc. Gea Cetinić i Barbara Beronja, prof.

Evaluacija stručnog skupa

(pdf: 134,83 KB)

Preuzmi