Najave i izvješća / 29. travnja 2019.

Održan 5. proljetni seminar za geografe

5. proljetni seminar za učitelje i nastavnike geografije posvećen predstavljanju geoloških i geografskih čimbenika važnih u određivanju prometnih pravaca te ključnih povijesnih i političkih aspekata u strategijskom planiranju prometnoga razvoja i utjecaju izgradnje prometne infrastrukture i samoga prometa na okoliš i na ljudsko zdravlje održan je u Zagrebu 23. travnja 2019. godine.   

Skup je plod suradnje udruge Hrvatska geološka ljetna škola i Agencije za odgoj i obrazovanje. Svoj doprinos realizaciji programa dali su predstavnici Rudarsko geološko naftnog fakulteta (dr. sc. Josipa Velić, prof. emerita), Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (dr. sc. Jasenka Sremac, red. prof), Fakulteta prometnih znanosti (dr. sc. Sanja Steiner, red. prof. i dr. sc. Petar Feletar, viši asistent), Veleučilišta Velika Gorica (dr. sc. Renata Peternel, prof) i dr. sc. Ivo Velić, znanstveni savjetnik. 

Na skup je sudjelovalo 79 učitelja i nastavnika geografije iz različitih županija Republike Hrvatske koji su u završnoj refleksiji prepoznali povezanost sadržaja predavanja s ključnim konceptima Kurikuluma nastavnoga predmeta Geografija i iznijeli vrlo kreativne primjere poučavanja kojima bi korištenjem sadržaja predstavljenih na skupu razvijali geografsku pismenost svojih učenika.