Najave i izvješća / 8. listopada 2017.

Održan četvrti simpozij učitelja i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture

tzk1_mČetvrti simpozij učitelja i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture na kojem je sudjelovalo gotovo 300 učitelja i nastavnika iz cijele Hrvatske održan je od 6. do 8. listopada 2017. u Đurđevcu na temu Mjere sigurnosti u tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi. Stručno usavršavanje održano je u organizaciji viših savjetnika za tjelesnu i zdravstvenu kulturu Agencije za odgoj i obrazovanje Sandre Višković, prof., Margite Lukas, prof. i Joze Škegre, prof. koji je sve prisutne pozdravio u ime ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje, gospođe Jadranke Žarković-Pečenković, prof.

tzk2_mO važnosti mjera sigurnosti vježbanja učenika na nastavi Tjelesne i zdravstvene kulture, važnosti očuvanja zdravlja učitelja i nastavnika i novostima u poučavanju i metodama rada u tjelesnom i zdravstvenom odgojno-obrazovnom području govorili su dr. sc. Tomislav Krističević, dr. sc. Marijo Baković, Marina Tomac Rojčević, prof., dr. sc. Vatroslav Horvat i dr. sc. Mladen Kvesić. Također su govorili i o drugačijim pristupima u provođenju sadržaja tjelesnog vježbanja s ciljem učinkovitije motivacije učenika za cjeloživotno tjelesno vježbanje.

tzk3_mSudionike su pozdravili te naglasili važnost tjelesne i zdravstvene kulture i suradnju s institucijama na svim razinama Hrvoje Janči, gradonačelnik Grada Đurđevca, Danijel Domišljanović, ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana u Đurđevcu, dr. sc. Tomislav Krističević, dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Mladen Kvesić, izvanredni profesor na studiju fizičke kulture na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, dr. sc. Tihomir Vidranski, izvanredni profesor na odsjeku za kineziologiju Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, dr. sc. Vatroslav Horvat, izvanredni profesor na Katedri za kineziološku edukaciju Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Goran Leko, predsjednik Hrvatskog kineziološkog saveza, Nikola Perković, Predsjednik hrvatskog školskog sportskog saveza i Goran Hudovsky, predsjednik Školskog športskog saveza Grada Zagreba.

Uz radnu i međusobnu suradnju sudionici su proveli ugodno i korisno vrijeme izmjenjujući i osobna iskustva o unapređivanju odgojno-obrazovnoga rada.