Najave i izvješća / 8. ožujka 2018.

Održan državni stručni skup Oslobađanje učenika od pohađanja nastave Tjelesne i zdravstvene kulture

Državni stručni skup za voditelje županijskih stručnih vijeća tjelesne i zdravstvene kulture Republike Hrvatske i liječnike školske medicine – voditelje služba za školsku medicinu pri zavodima za javno zdravstvo svih županija u Republici Hrvatskoj održan je 9. ožujka 2018. na temu Oslobađanje učenika od pohađanja nastave Tjelesne i zdravstvene kulture. Sudjelovalo je gotovo 100 sudionika.

Stručno usavršavanje održano je u organizaciji viših savjetnika za tjelesnu i zdravstvenu kulturu Agencije za odgoj i obrazovanje Sandre Višković, prof., Margite Lukas, prof. i Joze Škegre, prof. te dr. Ivane Pavić Šimetin zamjenice ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i dr. Željke Karin predsjednice Hrvatskoga društva za školsku i sveučilišnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora. 

 

Sudionike je pozdravila ravnateljica Agencije Jadranka Žarković-Pečenković, prof. i prof. dr. sc. Goran Leko, predsjednik Hrvatskoga kineziološkog saveza. 

O važnosti tjelesnog vježbanja za učenike s teškoćama govorili su dr. Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Mira Pekeč-Knežević, dipl. soc. radnica, zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, dr. Vesna Jureša, s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr. Zvonimira Papeš-Ibrišević, iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, dr. Željka Karin, predsjednica Hrvatskoga društva za školsku i sveučilišnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora, Sandra Višković, prof., Margita Lukas, prof. i Jozo Škegro, prof., viši savjetnici za tjelesnu i zdravstvenu kulturu, Agencija za odgoj i obrazovanje

Uz radnu i međusobnu suradnju sudionici su proveli ugodno i korisno vrijeme izmjenjujući i osobna iskustva o unapređivanju odgojno-obrazovnoga rada s učenicima s teškoćama.