Najave i izvješća / 2. listopada 2014.

Održan 1. simpozij učitelja i nastavnika TZK-a

tzk2_m1. simpozij učitelja i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture na kojem je sudjelovalo  gotovo 300 učitelja i nastavnika iz cijele Hrvatske održan je od 26. do 28. rujna 2014. u Vodicama na temu Suvremena edukacija na temeljima europske tradicije. Stručno usavršavanje održano je u organizaciji viših savjetnica za tjelesnu i zdravstvenu kulturu Agencije za odgoj i obrazovanje Sandre Višković, prof. i Margite Lukas, prof., i donedavnog savjetnika AZOO-a dr. sc. Slavena Krtalića.

O modernim kretanjima u obrazovanju, strategiji školovanja kineziologa za područje odgoja i obrazovanja, stanju tjelesne i zdravstvene kulture u Republici Hrvatskoj i svijetu te novim pristupima u provedbi standardnih sadržaja tjelesne i zdravstvene kulture govorili su dr. sc. Boris Jokić, prof. dr. sc. Damir Knjaz, prof. dr. sc. Boris Neljak i Astrid Čulić, prof.

tzk3_mProjekt Poboljšanje kvalitete sustava stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika, kroz programe e-učenja predstavile su Marijana Češi, prof. i Jadranka Bjelica, prof. Istaknule su važnost kvalitetnog i programiranog mentorskog rada te individualizacije u odgojno-obrazovnom području. 

Sudionike su pozdravili te naglasili važnost tjelesne i zdravstvene kulture i suradnju s institucijama na svim razinama Vinko Filipović, prof., ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, Tomislav Paškvalin, dipl. iur., pomoćnik ministra Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, prof. dr. sc. Damir Knjaz, dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Đurđica Miletić, dekanica Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Nikola Perković, prof., predsjednik Hrvatskoga športskog školskog saveza, Goran Hudovsky, prof., predsjednik Školskoga športskog saveza Grada Zagreba.

Uz radnu i međusobnu suradnju sudionici su proveli ugodno i korisno vrijeme izmjenjujući i osobna iskustva o unapređivanju odgojno-obrazovnoga rada.