Najave i izvješća / 14. lipnja 2023.

Objava rezultata Natječaja za uključivanje odgojno-obrazovnih ustanova u Mreže škola koje promiču zdravlje u Republici Hrvatskoj u sklopu mreže Škola za zdravlje

Na temelju Natječaja za sudjelovanje u radu Mreža škola koje promiču zdravlje u Republici Hrvatskoj u sklopu mreže Škola za zdravlje u Europi 2023/2024., Povjerenstvo za odabir odgojno-obrazovnih ustanova pregledalo je sve prijave i ustanovilo da prijavljene odgojno-obrazovne ustanove ispunjavaju uvjete propisane Natječajem.

Postojećoj Mreži škola koje promiču zdravlje u Hrvatskoj pridružit će se sljedeće ustanove:

– dvije osnovne škole: OŠ Blaž Tadijanović Slavonski Brod iz Slavonskog Broda i OŠ Zdenka Turkovića, iz Kutjeva,

– jedna srednja škola: Elektrotehnička i prometna škola iz Osijeka,

– jedan učenički dom: Učenički dom Podmurvice, Rijeka.

Novoizabrane odgojno-obrazovne ustanove imat će mentora kako bi iduće godine, a prema SHE protokolu na temelju postignutih rezultata rada, dobile priznanje o imenovanju SHE odgojno-obrazovne ustanove.

Koordinatori novoizabranih odgojno-obrazovnih ustanova bit će detaljnije obaviješteni o rezultatima Natječaja putem e-pošte, a sve predstavnike novoizabranih odgojno-obrazovnih ustanova pozivamo da se prijave na državni stručni skup na kojemu će biti detaljno razrađena metodologija rada za novoizabrane buduće članice Mreže škola koje promiču zdravlje u Republici Hrvatskoj.

Državni stručni skup održat će se 29. i 30. lipnja 2023. u Veloj Luci na otoku Korčuli, u Srednjoj školi Vela Luka. Državni stručni skup se organizira u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Prijave za skup uživo i na daljinu otvorene su do 27. lipnja 2023. (http://ettaedu.azoo.hr).

Čestitamo svim izabranima, raduje nas buduća suradnja!

Koordinatorica SHE škola ispred AZOO

dr. sc. Olgica Martinis