Najave i izvješća / 29. listopada 2018.

Novi kurikulum nastave informatike

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u petak 26. listopada 2018. u V. gimnazija Zagreb održan je stručni skup za voditelje Županijskih stručnih vijeća učitelja i nastavnika informatike i računalstva Zagrebačke, Karlovačke, Međimurske, Varaždinske, Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske, Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke i Koprivničko-križevačke županije.

Tema skupa bili su novi kurikulum nastave informatike u osnovnim školama i gimnazijama u Republici Hrvatskoj koji se od ove školske godine primjenjuju u svim razredima osnovne škole i gimnazija. Osobita pažnja posvećena je programima za  5. i 6. razred osnovne škole u kojima se od ove školske godine informatika provodi kao redovan predmet.

Voditelji vijeća su u okviru skupa predstavili vlastite izvedbene planove i programe. Razmijenili su primjere različitih sadržaja, svoja iskustava u provođenju različitih aktivnosti, metoda i organizacije nastave za razrede u kojima predaju.
U radu stručnog skupa u svojstvu predavača, sudjelovala je dipl. ing. Zlatka Markučić, prof. savjetnik, član radne skupine za izradu kurikuluma iz informatike.

Razmjena primjera dobre prakse  među voditeljima Županijskih stručnih vijeća koje  oni mogu prenijeti i drugim učiteljima i nastavnicima u svojim sredinama, bit će nastavljen i u narednom periodu.

Skup je vodila Saida Deljac, prof. savjetnik