Najave i izvješća / 2. ožujka 2018.

Najava Zimske škole za odgajatelje i stručne suradnike u učeničkim domovima

Agencija za odgoj i obrazovanje uz podršku Udruge učeničkih domova u Republici Hrvatskoj niz godina organizira ljetne i zimske škole za odgajatelje i stručne suradnike u učeničkim domovima. Ovogodišnja Zimska škola za odgajatelje i stručne suradnike u učeničkim domovima Republike Hrvatske održat će se od 7. do 9. ožujka 2018. u Omišu.

Ovi skupovi, tematski određeni, prilika su za multidisciplinarno stručno usavršavanje i razmjenu iskustava odgajatelja i stručnih suradnika njihovim sudjelovanjem u održavanju radionica i prikazu dobre prakse.

Ove godine Zimska škola posvećena je stručnom usavršavanju u području poticanja kognitivnog razvoja učenika Novi alati učenja i pamćenja i socioemocionalni razvoj učenika.

Sva predavanja i rad u radionicama na stručnom skupu usmjereni su ka poticanju i razvijanju kvalitete odgojno-obrazovnog rada odgajatelja i stručnih suradnika u učeničkih domova u razvijanju kognitivnih funkcija i implikacije na socioemocionalni razvoj učenika.

Odgajatelji će u 13 pedagoških  i kreativnih radionica iznijeti svoja iskustva iz prakse, a svi sudionici će u završnom dijelu imati priliku iznijeti svoje mišljenje i refleksiju na sadržaje koji su predstavljeni.