Najave i izvješća / 8. rujna 2020.

Međužupanijski stručni skup: Izazovi u radu s učenicima s teškoćama u (inkluzivnoj) školi u novim okolnostima

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje 1. rujna 2020. godine održan je stručni skup Izazovi u radu s učenicima s teškoćama u (inkluzivnoj) školi u novim okolnostima.

Na skupu u Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, Varaždin, uz epidemiološke mjera sudjelovalo je 50-ak sudionika. Tema skupa bila je Izazovi u radu s učenicima s teškoćama u (inkluzivnoj) školi u novim okolnostima. Cilj skupa bio je osvješćivanje i jačanje ključnih kompetencija edukacijskih rehabilitatora u profesionalnom angažmanu (komunikacija, suradnja, refleksija o radu, kontinuirani profesionalni razvoj), pedagoškim i stručnim kompetencijama (priprema okruženja i digitalni izvori i materijali, učenje poučavanje, procjena, planiranje, prilagodbe primjena/prilagodba, smjernice, vođenje, usmjeravanje, suradničko učenje, osnaživanje učenika i praćenje i vrednovanje) u pružanju podrške dionicima odgojno-obrazovnoga sustava.

Sudionike skupa pozdravio je ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, Marin Vučić, prof. i viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje Mara Capar, koja je zahvalila ravnatelju, predavačima i svim sudionicima skupa.

Održana  predavanja:

  • izv. prof. dr. sc. Danijela Cvitković: Ulaganje u mentalno zdravlje: A tko mene pita kako mi je?
  • doc. dr. sc. Ljiljana Pintarić Mlinar: Poticanje ranog razvoja
  • Anamarija Bohaček, prof.: Komunikacijske vještine u radu s roditeljima u izvanrednim situacijama
  • Antonija Ćosić i Mara Capar: Stručni suradnici edukacijski rehabilitatori u nastavi na daljinu
  • Jasmina Vuković: Nastava na daljinu u posebnim uvjetima

Svi su predavači na vrlo zanimljiv i pristupačan način prezentirali navedene teme, što su pokazali komentari sudionika tijekom i nakon predavanja.

Sudionici su istaknuli  aktualnost i zanimljivost svih tema, primjenjivost u nastavi, osnaživanje i poticaj za početak predstojeće nepredvidive školske godine. Skup je organizirala viša savjetnica Mara Capar.