Najave i izvješća / 28. kolovoza 2018.

Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje koji rade u srednjim školama

IMG_1_mDržavni stručni skup za vjeroučitelje u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje Nacionalnoga katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije održan je u Zagrebu 20. i 21. kolovoza 2018. godine.

O razvoju temeljnih kompetencija za cjeloživotno učenje, govorilo se i kritički propitivalo u kontekstu teme „Mladi, vjera i životno učenje“.

Na početku stručnoga skupa, nazočne vjeroučitelje je pozdravila ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, prof., istaknuvši kako svi koji rade s mladim ljudima, uviđaju da su izazovi u radu iz godine u godinu sve veći te da Agencija za odgoj i obrazovanje želi svim nastavnicima biti potpora u različitim segmentima profesionalnoga rada, da bi što bolje prepoznali potrebe mladih ljudi te primjereno odgovorili na pobuđenu znatiželju i mladima bili podrška na putu stjecanja znanja, vještina i stavova. Izrazila je i uvjerenje da će sudionici ovoga stručnog skupa, osnaženi u svim važnim segmentima, znati i moći odgovoriti na izazove koji su pred svima u odgojno-obrazovnom sustavu te da ćete svi koji rade u školama koje su nazvane „Školama za život“, na temelju vlastitih iskustava i kompetencija te uz pomoć edukacija pripremljenih za njih, prepoznati ono dobro i vrijedno što će biti na korist učenicima. Pozvala je sve sudionike da prate što se događa i da budu podrška jedni drugima.

Sudionike Katehetske ljetne škole je u ime kardinala Josipa Bozanića pozdravila predstojnica Ureda za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije izv. prof. dr. sc. Valentina Mandarić, a u svoje osobno ime i u ime Nacionalnoga katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije, pozdrav je uputio predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za katehizaciju i novu evangelizaciju msgr. dr. sc. Đuro Hranić.