Najave i izvješća / 23. listopada 2023.

Fizika čvrstog stanja u osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj nastavi

Državni stručni skup za učitelje i nastavnike fizike na krovnu temu Fizika čvrstog stanja u osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj nastavi u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje realiziran je uz pomoć vanjskih suradnika sa Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Preko prijavnog sustava Agencije, prijavljeno je 158 sudionika. Skupu je nazočilo 139 učitelja i nastavnika fizike, a evaluacijski upitnik je ispunilo 69% nazočnih kolegica i kolega.

Skup je trajao 8 sunčanih sati te je prema planu i programu sadržavao dva predavanja i tri radionice. Predavanja: Fizika čvrstog stanja u školi – teške stvari na jednostavan način, prof. dr. sc. Danko Radić, Prirodoslovno – matematički fakultet, Sveučilište u Zagrebu te Psihološki čimbenici učenja zahtjevnih predmeta – uspjeh i neuspjeh, Vilma Bednar, prof.

Radionice: Uloga izvora u strujnom krugu – srednja škola, Petra Grozić, mag. educ. phys., Prirodoslovno – matematički fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Izolatori i poluvodiči– primjena u osnovnoj i srednjoj školi, dr. sc. Karolina Matejak Cvenić, Prirodoslovno – matematički fakultet, Sveučilište u Zagrebu te radionica naziva Nova svjetlost primjena u osnovnoj i srednjoj školi, Hrvoje Mesić, prof.

Evaluacija

(docx: 585,00 KB)

Preuzmi