Najave i izvješća / 5. veljače 2021.

Evaluacija stručnoga skupa Poučavanje i učenje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti

Uoči obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, koji se u cijelom svijetu obilježava 27. siječanja kao podsjetnik na sve žrtve nacističkih režima u Drugom svjetskom ratu, Agencija za odgoj i obrazovanje organizirala je od 26. do 29. siječnja 2021. godine stručni skup Poučavanje i učenje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti.

Prema novome modelu evaluacije stručnih skupova koji je Agencija za odgoj i obrazovanje izradila u projektu s Institutom za obrazovanje iz Dublina Renata Ozorlić-Dominić, viša savjetnica za međunarodnu suradnju, i jedna od organizatorica skupa, provela je prvi dio ispitivanja kvalitete održanoga državnog stručnog skupa Poučavanje i učenje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti.

Upitnika 1 sudionici su popunjavali prije sudjelovanja na skupu, a Upitnika 2 sudionici su popunjavali neposredno nakon održanoga skupa. Upitnik 3 sudionicima se šalje nakon 6 mjeseci da bi se utvrdilo što i kako od naučenoga primjenjuju u praksi.

Upitnik 1

(pdf: 1,04 MB)

Preuzmi

Upitnik 2

(pdf: 1,29 MB)

Preuzmi