Najave i izvješća / 20. travnja 2022.

Državni stručni skup o primjeni rezultata testova visokoga rizika u nastavi fizike

Državni stručni skup za učitelje i nastavnike fizike na krovnu temu vrednovanja i primjeni rezultata testova visokoga rizika u nastavi fizike u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održan je 14. travnja 2022. godine. Skup je započeo uvodnim riječima ravnateljice Agencije dr. sc. Dubravke Brezak Stamać te više savjetnice doc. dr. sc. Tatjane Ivošević. U uvodu su pozdravljeni sudionici iz različitih gradova Lijepe naše te je pojašnjen plan i program rada jednodnevnog stručnog skupa za učitelje i nastavnike fizike.   

Skup je realiziran uz pomoć vanjskih suradnika profesora s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te učitelja i nastavnika fizike u zvanju mentora, savjetnika i izvrsnih savjetnika s kojima Agencija ima izvrsnu i kvalitetnu suradnju.

Preko prijavnog sustava Agencije, prijavljeno je 292 sudionika. Skupu je nazočilo 226 sudionika, a evaluacijski upitnik je ispunilo 185 sudionika. Stručni skup trajao je ukupno 6 sati.

Tijekom stručnog skupa održana su tri interaktivna online predavanja:  Implikacije rezultata državne mature za nastavu fizike, doc. dr. sc. Maja Planinić Fizički odsjek, Prirodoslovno-matematički fakultet Zagreb Zadaci višestrukog izbora u nastavi fizike, Planinka Pećina, prof., Fizički odsjek, Prirodoslovno-matematički fakultet Zagreb Primjena rezultata vrednovanja na promjenu poučavanja fizike,  Igor Macuka, prof. i doc. dr. sc. Tatjana Ivošević.

Nakon svakog predavanja sudionici su mogli putem chata postavljati pitanja i dobiti odgovore te iznijeti svoje iskustvene komentare. Posebno je planirano i ostvareno vrijeme za raspravu o problemima s kojima se susreću učitelji/nastavnici fizike pri ostvarivanju odgojno- obrazovnih ishoda.

Održane su i online radionice odvojene za učitelje u osnovnim školama, nastavnike u gimnazijama te nastavnike u strukovnim školama na temu Usklađivanje osnovne razina kognitivnih procesa na primjeru iz hidrostatike u osnovnoj školi, gimnaziji i srednjoj strukovnoj školi Održano je ukupno 12 radionica u trajanju 1 sat i 45 minuta.

Evaluacija

(docx: 417,57 KB)

Preuzmi