Najave i izvješća / 24. siječnja 2014.

Državni stručni skup za učitelje i nastavnike matematike, siječanj 2014.

Nakon dužeg razdoblja, na stručnom usavršavanju u isto su se vrijeme okupili učitelji i nastavnici matematike, i zajednički sudjelovali u programu Strategije poučavanja djece i učenika, očekivanja od studenata u području geometrije koji smo kolokvijalno zvali Geometrija u vertikali.

Na stručnom skupu sudjelovalo je 215 učitelja i nastavnika zaposlenih u osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske.

Stručni skup je počeo 7. siječnja pozdravnom riječi voditeljice programa više savjetnice Nede Lesar i Vinka Filipovića, ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje.

Prvog radnog dana su održana predavanja o poučavanju djece predškolske dobi i učenika nižih razreda osnovne škole koje su održale Mila Cvrlje i Đurđa Kulušić, nakon čega je prikazano nekoliko primjera iz prakse za tu dob djece, što je predstavila Tomislava Vidić. Sljedeća dva dana su bila orijentirana na geometriju u višim razredima osnovne škole i u srednjoj školi.

Na ovom stručnom skupu su kao predavači sudjelovali: četiri sveučilišna profesora (Sanja Varošanec, Željka Milin Šipuš, Sanja Rukavina i Mea Bombardelli), četiri viša savjetnika Agencije za odgoj i obrazovanje (Đurđa Kulušić, Draženka Kovačević, Antonela Czwyk Marić i Miroslav Klaić), četiri učitelja predmetne nastave (Monika Peša, Željka Ruščić, Siniša Režek i Stjepan Špoljarec) i osam nastavnika (Tamara Srnec, Marina Njerš, Josip Kličinović, Vesna Vujasin Ilić, Robert Gortan, Ivanka Matešić, Jelena Noskov i Šime Šuljić).

9. siječnja u poslijepodnevnim satima su održane radionice koje su vodili Vesna Vujasin Ilić, Robert Gortan, Josip Kličinović, Šime Šuljić, Siniša Režek i Stjepan Špoljarec.

Na kraju stručnog skupa je održano predavanje Sanje Rukavina s temom Očekivanja visokoškolskih ustanova od studenata u poznavanju geometrije. 

Neda Lesar

Dokumenti