Najave i izvješća / 22. rujna 2022.

Doprinos konfesionalnog vjeronauka interkulturalnom obrazovanju

Državni stručni skup za učitelje i nastavnike baptističkog i evanđeosko pentekostnog vjeronauka održan je 17. rujna 2022. godine u dvorani Baptističke crkve u Zagrebu na temu Doprinos konfesionalnog vjeronauka interkulturalnom obrazovanju. Na skupu je sudjelovalo oko 40 vjeroučiteljica i vjeroučitelja. U pozdravnom govoru sudionicima skupa obratila se ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravke Brezak Stamać.

Stručni skup je kroz predavanja, radionice i okrugli stol sudionicima ponudio znanja i vještine za razvoj vlastitog identiteta te razvijanje stavova otvorenosti i razumijevanja prema drugim vjerskih konfesija i svjetonazora, kao i razvoj uključivog ekumenskog, međureligijskog i interkulturalnog odgoja i obrazovanja.

Na stručnom skupu su izložene sljedeće teme:

  • Doprinos konfesionalnog vjeronauka suživotu u multikulturalnom društvu, prof. dr. sc. Ružica Razum
  • O doprinosu konfesionalnog vjeronauka interkulturalnom obrazovanju iz perspektive vjeroučitelja različitih konfesija, Silvija Hercog, dipl. učiteljica hebrejskog jezika i kulture; Jelena Mihalić, prof., vjeroučiteljica savjetnica; Helena Moguš, dipl. vjeroučiteljica; mr. sc. Svjetlana Mraz
  • Od izgrađivanja vlastitog identiteta do opremanja za suživot, Timothy Ivan Špičak, dipl. teolog                                              

Evaluacijski upitnik ispunilo je 19 sudionika.

Ocjena stručnog skupa u cjelini je 4,7.

Procjena tema i sadržaja izlaganja: relevantnost tema izlaganja (4.2); aktualnost tema izlaganja (4.5); primjenjivost sadržaja izlaganja u praksi (4.2); potkrijepljenost sadržaja izlaganja primjerima iz prakse (4.1); motivirajući sadržaji (4.3).

Uspješnost predstavljanja tema predavanja: Doprinos konfesionalnog vjeronauka suživotu u multikulturalnom društvu, prof. dr. sc. Ružica Razum (4.8); O doprinosu konfesionalnog vjeronauka interkulturalnom obrazovanju iz perspektive vjeroučitelja različitih konfesija (3.9); Od izgrađivanja vlastitog identiteta do opremanja za suživot, Timothy Ivan Špičak, dipl. teolog (4.8)                                             

Na pitanje Smatrate li da će sudjelovanje na ovom stručnom skupu unaprijediti vaš rad 18 (ili 95%) sudionika je odgovorilo potvrdno.

Voditelji skupa: mr. sc. Svjetlana Mraz i Tomislav Tomasić, prof.

Evaluacija

(pdf: 477,34 KB)

Preuzmi