Objave / 11. lipnja 2018.

Najava završne konferencije Erasmus+ projekta Priručnik za neodlučne, posrnule i loše čitatelje

Završna konferencija Erasmus+ projekta Priručnik za neodlučne, posrnule i loše čitatelje održat će se 28. lipnja 2018. godine u Zagrebu.  Hrvatski partneri u projektu su X. gimnazija „Ivan Supek“, Zagreb (nositelj Projekta), Aquilonis, Zagreb, Agencija za odgoj i obrazovanje (partneri u Projektu), Zagreb, te njihovi suradnici tijekom projektnih aktivnosti

U prvome dijelu konferencije sudionici će se upoznati s razlozima pokretanja Projekta kao i s obilježjima učenika koje opisujemo kao NPL čitatelje s ciljem unapređenja profesionalnih kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika za trajno i sustavno praćenje i povećanje čitateljske pismenosti NLP čitatelja u skladu s postavljenim smjernicama EU (HGHGL EU 2012). Predstavit će se projektni rezultati radionica u Pragu, projektni rezultati nakon aktivnosti pilotiranja u Hrvatskoj te će se razumijevanjem čitanja u širem kontekstu ukazati na povezanost čitanja i motiviranosti učenika u STEM području. Navedeno će se staviti u suodnos s iskustvima proisteklim iz rezultata Erasmus+ projekta Boys reading i COMMIX. Prikazat će se prikupljeni rezultati u intervjuima s učenicima i nastavnicima u okviru projektnih aktivnosti te mogućnosti interdisciplinarnoga pristupa stručnome usavršavanju s ciljem osnaživanja učitelja i nastavnika u radu s NPL čitateljima.

U drugome dijelu konferencije sudionicima će se u radionicama ponuditi učinkovite metode rada s učenicima, NPL čitateljima, primjenjive u redovnoj i dopunskoj nastavi te izvannastavnim aktivnostima, a vodit će ih nastavnici koji su sudjelovali u projektnim aktivnostima.

Dokumenti