Objave / 30. siječnja 2019.

Najava stručnog usavršavanja odgojitelja, učitelja i nastavnika pripadnika hrvatske nacionalne manjine

Zadovoljstvo nam je pozvati odgojitelje, učitelje i nastavnike pripadnika hrvatske nacionalne manjine, iseljenika i Hrvata u Bosni i Hercegovini na stručni skup koji organizira Agencija za odgoj i obrazovanje od 4. do 8. srpnja 2019. godine.

Agencija za odgoj i obrazovanje organizira stručni skup za odgojno-obrazovne radnike iz Argentine, Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Crne Gore, Čilea, Italije, Kanade, Mađarske, Makedonije, Norveške, Perua, Rumunjske, SAD-a, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švedske i Urugvaja.

Programom će biti obuhvaćeni sadržaji koji pridonose unapređivanju znanja hrvatskoga jezika, obogaćivanju spoznaja o hrvatskomu jeziku i kulturi te jačanju kompetencija u radu s učenicima kojima je hrvatski drugi jezik. Odgojno-obrazovni radnici koji izvode nastavu na hrvatskom jeziku u Europi i svijetu, radom u radionicama, terenskom nastavom te plenarnim predavanjima bit će osnaženi i u području povijesti, geografije te umjetnosti. Poseban dio programa bit će posvećen njegovanju hrvatske tradicije i identiteta.

Detaljne upute vezane za prijavu sudionika i program objavit će se naknadno.

Napomena: Stručni skup nije namijenjen odgojno-obrazovnim radnicima koji rade u hrvatskoj nastavi u inozemstvu u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Voditeljica stručnoga skupa:

Tihana Šimunić, prof.

voditeljica Odjela za opće poslove

tihana.simunic@azoo.hr