Objave / 8. prosinca 2020.

Najava: Konferencija “Aktualnosti u području zaštite djece u vrijeme epidemije COVID-19”

Ured pravobraniteljice za djecu održat će 15. prosinca 2020. online konferenciju pod nazivom “Aktualnosti u području zaštite djece u vrijeme epidemije COVID-19”, na kojoj će među ostalima sudjelovati i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać i savjetnici Agencije. Konferencija će se održati putem aplikacije Zoom s početkom u 10:00 sati. 

Na konferenciji će sudjelovati stručnjaci koji će govoriti o izazovima i primjerima dobre prakse s kojima su se susretali od početka epidemije u Hrvatskoj vezano uz zaštitu prava djece u području obrazovanja, mentalnog zdravlja i institucionalne skrbi.

Na sudjelovanje u raspravi pozvana su djeca i mladi – članovi Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu – MMS-a.

Sadržaj konferencije “Aktualnosti u području zaštite djece u vrijeme epidemije COVID-19” podijeljen je u tri tematska bloka: obrazovanje, mentalno zdravlje i djeca u institucijama.

Nakon uvodnog obraćanja pravobraniteljice Helence Pirnat Dragičević o aktualnim izazovima u zaštiti prava djece, uslijedit će izlaganje “Školovanje i zdravlje djece u vrijeme pandemije”, koje će održati  zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prim. dr. sc. Ivana Pavić Šimetin. U prvom tematskom bloku, pod naslovom “Obrazovanje djece u vrijeme pandemije”, načelnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Darko Tot govorit će o izazovima u radu s djecom s teškoćama u razvoju, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać govorit će o održavanju online nastave.

Vijest preuzeta s stranica Pravobraniteljice za djecu