Objave / 30. kolovoza 2022.

Mreža SHE škola na Visu

U SŠ Antun Matijašević Karamaneo, na otoku Visu, 29. i 30. kolovoza 2022. održan je dvodnevni državni stručni skup za odgojno-obrazovne djelatnike u hrvatskoj mreži škola koje promiču zdravlje, SHE mreža škola, u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Tijekom uvodnog dijela skupa, sudionicima su se obratili Domagoj Pšeničnjak, prof., ravnatelj SŠ Antun Matijašević Karamaneo, iz Visa, Ivo Radica, gradonačelnik grada Visa, dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, prim. dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Momir Karin, ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja Ministarstva znanosti i obrazovanja i dr. Ivana Portolan Pajić u ime ministra zdravstva Vilija Beroša.

Zahvaljujući informatičkoj podršci u školi pri organizaciji i provedbi skupa, bilo je moguće uspješno izmjenjivati izlaganja uživo i online budući da je skup izveden hibridno te da je većina sudionika skup pratila online.

O zanimljivostima iz područja zdravstva, ali i odgoja i obrazovanja, sudionici su imali prilike slušati i raditi na ostvarivanju projektnih zadataka tijekom oba dana stručnoga usavršavanja. Izlagačice iz dosadašnjih SHE škola izvješćivale su o provedenim aktivnostima tijekom protekle školske godine.

Za doprinos SHE školama dodijeljena su priznanja, a novoizabranih 18 odgojno-obrazovnih ustanova je tijekom skupa dobilo potrebne informacije o početku rada za stjecanje statusa SHE škola školske godine 2022/23.