Objave / 9. rujna 2019.

Lions quest program – vještine za adolescenciju

U Velikoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja, 6. rujna 2019., u suradnji s UNODC-em i Ministarstvom znanosti i obrazovanja, održan je uvodni sastanak pred implementaciju preventivnog programa Vještine za adolescenciju (Lions guest skills for adolescence). Nazočne su pozdravili ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać i načelnik Sektora za zajedničke poslove i programe MZO-a Darko Tot.

U uvodnom obraćanju dan je prikaz stanja i aktivnosti u području prevencije ovisnosti u odgojno-obrazovnom sustavu Republike Hrvatske. Ariel Dickson iz Lions Club International Foundation predstavila je Lions quest program Vještine za adolescenciju, a Miloš Stojanović iz Ureda ujedinjenih naroda za prevenciju droge i kriminaliteta (UNODC) predstavio je Međunarodne standarde za prevenciju zlouporabe droga.

Skupu su nazočili predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Službe za suzbijanje droga Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Gradskog ureda za obrazovanje, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta te voditelji županijskih stručnih vijeća za preventivne programe. 

Program se nalazi u američkoj i europskoj bazi znanstveno evaluiranih, učinkovitih programa, a tijekom rujna i listopada osposobit će se 85 učitelja i stručnih suradnika za njegovu provedbu.