Objave / 4. listopada 2020.

Školski sport u doba pandemije

Hrvatski školski sportski savez, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, organizirao je 3. listopada 2020. godine 9. simpozij školskog sporta s temom „Školski sport u doba pandemije bolesti COVID 19“, a održana je i panel-rasprava na tu temu na kojoj su sudjelovali eminentni stručnjaci iz područja odgoja i obrazovanja i medicine. 

U panel-raspravi „Školski sport u doba pandemije bolesti COVID 19“ sudjelovali su: dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, Nikola Perković, prof., predsjednik Hrvatskoga školskog sportskog saveza, doc. dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, mr. sc. Maja Gabelica Šupljika, Ured pravobraniteljice za djecu, dr. sc. Martina Jeričević načelnica sektora za potporu sustava sporta Ministarstva turizma i sporta i Tomislav Krističević, dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Sudionici panela vodili su kvalitetnu i konstruktivnu raspravu uz brojne prijedloge kako pomoći sustavu odgoja i obrazovanja u ovoj izrazito neizvjesnoj situaciji. Ravnateljica Agencije Brezak Stamać naglasila je da bi, prilikom donošenja epidemioloških mjera i preporuka za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture, bilo dobro mjere i preporuke donositi u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i konzultacijama s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Kineziološkim fakultetom.