Objave / 20. siječnja 2020.

Javni poziv za sudjelovanje u projektu „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“

Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova u partnerstvu s Agencijom za odgoj i obrazovanje provodi projekt „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“, sufinanciran iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Projektom se želi uvrstiti teme smanjenja rizika od katastrofa u program osnovnoškolskog obrazovanja uključivanjem osnovnih škola u projektne aktivnosti.

Ukupna vrijednost projekta je procijenjena na 14.506.976,36 kuna, a iz Kohezijskog fonda se osigurava 12.330.929,91 kuna. 

Projektom je planirana provedba aktivnosti u osam odabranih osnovnih škola. U provedbi projektnih aktivnosti se očekuje sudjelovanje učitelja prirode, geografije i stručnih suradnika pedagoga te učenika 5. razreda.

Za tu svrhu, Ravnateljstvo civilne zaštite u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje raspisuje javni poziv za odabir škola koje će sudjelovati u projektu.

Detaljnije informacije o projektu i projektima aktivnostima, uvjetima sudjelovanja u projektu, ulozi škola te uvjetima podnošenja prijave na poziv su navedene u punom tekstu Javnog poziva na sljedećoj poveznici: https://mup.gov.hr/javni-poziv-osnovnim-skolama-na-administrativnom-podrucju-zagreba-osijeka-rijeke-i-splita-za-sudjelovanje-u-projektu-na-putu-do-smanjenja-rizika-od-katastrofa/286000

Javni poziv (DOCX: 87 kb)