Objave / 17. ožujka 2023.

Javni poziv za javno izlaganje na stručnom skupu „Nazorovi dani 2023.“

Agencija za odgoj i obrazovanje organizira za učitelje i nastavnike hrvatskoga jezika u osnovnim i srednjim školama stručni skup „Nazorovi dani 2023.“,  20. svibnja 2023. godine  u Postirima. Skup je dio prosvjetno-kulturne manifestacije „Nazorovi dani“ koja je pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora.

Svrha je skupa istražiti važnost i utjecaj djela hrvatskoga klasika Vladimira Nazora na hrvatsku kulturu i hrvatski jezik, primijeniti kanonske i suvremene interpretacije Nazorove poezije i proze u nastavi hrvatskoga jezika i književnosti te istražiti mogućnosti učeničke recepcije.

Okvirna tema skupa: Nazorovo pjesništvo kao stalni izvor inspiracije u nastavi.

Zainteresirani stručnjaci i odgojno-obrazovni radnici mogu podnijeti prijavu (u privitku) i sažetak izlaganja (do 250 znakova) na Skupu do 20. travnja 2023. godine višoj savjetnici za hrvatski jezik mr. sc. Jasni Pandžić  na adresu elektroničke pošte: jasna.pandzic@azoo.hr.

U slučaju većeg broja prijavljenih izlaganja, o izlagačima će odlučiti povjerenstvo koje imenuje ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje.

Prijavnica

(docx: 19,25 KB)

Preuzmi