Izvannastavne aktivnosti / 16. srpnja 2021.

Objavljen zbornik učeničkih radova „ČA u versin, riči i pinelu“

Tradicionalne 30. ČAkavske večeri, projekt OŠ “Bijaći” iz Kaštel Novoga, započeo je 5. srpnja 2021. godine predstavljanjem zbornika radova „ČA u versin, riči i pinelu“. Zbornik, učeničkih literarnih i likovnih radova pristiglih na natječaj koji već šestu godinu zaredom organiziraju  OŠ „Bijaći“ i  Agencija za odgoj i obrazovanje,  predstavili su dr. sc. Srećko Listeš, viši savjetnik za hrvatski jezik i književnost AZOO-a i Blaga Petreski, viša savjetnica za likovnu kulturu i likovnu umjetnost te Klara Mitar, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti.

Na svečanosti proslave 30. Čakavskih večeri i predstavljanju zbornika sudjelovala je i  dr. sc. Dubravka Brezak Stamać. Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje pozdravila je održavanje manifestacije i istaknula važnost njegovanja lokalnih zavičajni izričaja s ciljem njihova očuvanja.  

Tijekom promocije Zbornika prikazana je i virtualna izložba nagrađenih i pohvaljenih učeničkih likovnih radova te videoprojekcija koja je obuhvatila kolaž recitacija nagrađenih učenika recitatora.

Osim predstavljanja zbornika “ČA u versin, riči i pinelu”, održale su se i čakavske radionice za učenike te u organizaciji dr. sc. Srećka Listeša, višeg savjetnika za hrvatski jezik Agencije za odgoj i obrazovanje, stručni skup za učitelje razredne nastave i učitelje hrvatskoga jezika.