Izvannastavne aktivnosti / 15. rujna 2021.

Natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola u rješavanju SUDOKU zadataka

Hrvatska Mensa, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, organizira Natjecanje u rješavanju SUDOKU zadataka za učenike osnovnih i srednjih škola.

Školsko natjecanje  održat će se 25. listopada 2021. godine, s početkom u 12. 00 sati.

Regionalno natjecanje održavat će se 13. studenog 2021. godine u Splitu, Rijeci, Zagrebu i Osijeku, s početkom u 11.00 sati.

Državno natjecanje  održat će se 4. prosinca 2021. godine, s početkom u 9.00 sati u Hotelu Olympia u Vodicama (ako će to dopustiti trenutna epidemiološka situacija i ako Hrvatska Mensa osigura sredstva za smještaj sudionika).

PRIJAVE ZA NATJECANJE (do 16. listopada 2021. godine u 23.59 sati) nalaze se na poveznicama:

RAZREDNA NASTAVA              https://bit.ly/3kW46sE

OSNOVNA ŠKOLA        https://bit.ly/3ha7kaC

SREDNJA ŠKOLA          https://bit.ly/38Kd1rl

Organizacija

Zadaci na natjecanjima bit će kao u primjerima. Natjecanje će se bodovati ekipno i pojedinačno. Ekipa broji četiri člana (razredna nastava 3 člana), a svaki pojedinačno riješeni zadatak zbraja se za ekipu. Zadnji ekipni zadatak rješavaju svi članovi iste ekipe zajedno. Škola može sudjelovati s više ekipa ovisno o broju kvalificiranih učenika sa školskog natjecanja, ali će samo jedna ekipa biti u službenom poretku – ekipa A. Ekipu A neke škole čine četiri njena najbolja natjecatelja nakon pojedinačnog školskog natjecanja. Način bodovanja je prikazan u knjižici natjecanja i BOOKLETu koje možete pronaći na poveznici https://bit.ly/3DNTtkd. Najmlađa kategorija Mali bistrići (1. – 4. razred OŠ) ne sudjeluju na državnome natjecanju (završno natjecanje za njih je regionalno natjecanje). Nadamo se da ćete se prijaviti te uz druženje i zabavu pokazati svoju vještinu rješavanja sudoku zadataka!

Nagrade

Najbolje natjecatelje očekuju nagrade: medalje, diplome, knjige, besplatna MENSA testiranja (za starije učenike), logičke slagalice, pretplate na enigmatski list LOGO te mogućnost odlaska na Svjetsko prvenstvo u Sudoku (WSC) 2022. godine (natjecatelji s najviše bodova na državnom natjecanju). Hrvatska MENSA bi posebno pripremala natjecatelje s najviše osvojenih bodova (odabir će biti za osnovnu i srednju školu zajedno) kako bi ušli u uži odabir za juniorsku Sudoku ekipu Hrvatske – do 18 godina.

Zadaci

Za sve zainteresirane za rješavanje SUDOKU izazova pripremili smo zadatke za vježbu da bi bili uspješniji na natjecanju koje možete naći na sljedećoj poveznici https://bit.ly/3DNTtkd.

Knjižica SUDOKU natjecanja

(pdf: 945,42 KB)

Preuzmi