Objave / 23. kolovoza 2019.

Edukacija savjetnika Agencije za „Školu za život“

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu priprema za idući krug edukacija učitelja, nastavnika, ravnatelja i stručnih suradnika za frontalnu primjenu „Škole za život“, koja od jeseni ulazi u 1311 škola u Hrvatskoj, organiziralo je na Sljemenu od 19. do 23. kolovoza 2019. godine stručno usavršavanje za mentorski tim i savjetnike Agencije. Na edukaciji sudjeluje deset viših savjetnica i savjetnika Agencije za odgoj i obrazovanje.

U četvrtak na edukaciji Microsofta o umjetnoj inteligenciji u obrazovanju sudjelovala je ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, koja se i obratila sudionicima skupa.

 – Agencija za odgoj i obrazovanje preuzela je odgovornost organizacije regionalnih i međužupanijskih edukativnih skupova koji započinju već idućega tjedna i održavat će se do početka školske godine – kazala je Dubravka Brezak Stamać. Čekaju nas dva intenzivna tjedna, istaknula je, uvjerena u veliku stručnost i profesionalno iskustvo savjetnika koje će im pomoći u organizaciji skupova i održavanju predavanja i radionica na edukacijama. Viši savjetnici i vanjski suradnici Agencije za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organiziraju edukativne skupove koji će se od 26. kolovoza do 6. rujna održavati  u školama diljem Hrvatske. Teme stručnih skupova su:

  • Sve što ste željeli znati o reformi, a niste se usudili pitati (do sada)
  • Kurikulumsko planiranje
  • Istraživačko učenje i učinkovito postavljanje pitanja.