Objave / 2. siječnja 2017.

Dr. sc. Diana Garašić i dr. sc. Kata Lučić dobile najviše priznanje u odgoju i obrazovanju – Nagradu Ivan Filipović

nagrada_Filipovic_mDr. sc. Diana Grašić i dr. sc. Kata Lučić, dvije više savjetnice Agencije za odgoj i obrazovanje odnedavno u mirovini, dobitnice su Nagrade Ivan Filipović, najvišeg priznanja kojeg Hrvatski sabor dodjeljuje djelatnicima u odgoju i obrazovanju za rad i rezultate u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem školstvu, visokom školstvu i znanstvenom i stručnom radu. Cjeloživotnim učenjem Diana Garašić i Kata Lučić pokazale su kako treba i kako se može raditi na osobnom razvoju i napredovanju.

Ističu se zapaženim rezultatima u teorijskom i praktičnom radu, a u Agenciji za odgoj i obrazovanje uživaju ugled uzornih stručnjakinja. Predano su radile, usavršavale se i učile, a svoje veliko znanje i iskustvo nesebično dijelile na mnogobrojnim seminarima, radionicama i predavanjima koje su održale diljem Hrvatske s ciljem promicanja inovativnih i kreativnih pristupa u odgojno-obrazovnom procesu u osnovnoj i srednjoj školi.

Dr. sc. Diana Garašić i dr. sc. Kata Lučić dugogodišnjim radom i suradnjom oplemenile su Agenciju za odgoj i obrazovanje svojim ljudskim i profesionalnim kvalitetama.

Nagrade ovogodišnjim laureatima uručili su potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić i predsjednik Odbora za dodjelu Nagrade Ivan Filipović Andro Krstulović Opara. Na svečanosti u Hrvatskom saboru 28. prosinca 2016. godine dodijeljene su dvije nagrade za životno djelo i trinaest godišnjih nagrada za odgojno-obrazovni rad u 2015. godini.

Link: http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=15209&sec=2364