Objave / 24. studenoga 2021.

Djelatnici Agencije odali počast žrtvi Vukovara

Izaslanstvo Agencije za odgoj i obrazovanje posjetilo je 23. studenoga 2021. godine Vukovar. Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i 30. obljetnicu stradanja poklonili su se gradu heroju i odali počast žrtvama. Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać u pratnji suradnika, od kojih su neki bili sudionici Domovinskoga rata, položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rat i mjestu stradanja na Ovčari. Obišli su novoobnovljeni vodotoranj simbol grada Vukovara i hrvatskoga zajedništva.

Komemorativni posjet Vukovaru izaslanstvo Agencije za odgoj i obrazovanje iskoristila je za susret s Darkom Dimićem, pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Grada Vukovara te je upriličen posjet OŠ Dragutina Tadijanovića Vukovar. U razgovoru s ravnateljicom Lidijom Miletić dotakli su se tema o obrazovanju, organizaciji nastave te suradnje i zajedničkih projekata.

Mlade naraštaje treba podsjećati na herojstvo Vukovara i hrvatskih branitelja te graditi budućnost mira, istaknuto je povodom odlaska u Vukovar.