Objave / 26. listopada 2020.

Alma Rovis Brandić predsjednica komore socijalnih pedagoga

Alma Rovis Brandić, viša savjetnica za socijalne pedagoge Agencije za odgoj i obrazovanje, imenovana je predsjednicom Hrvatske komore socijalnih pedagoga. Na skupštini koja je održana 22. listopada 2020. sudjelovao je veliki broj socijalnih pedagoga što pokazuje veliki interes i podršku osnivanju Komore.

Na početku Skupštine nazočne je pozdravila zamjenica predsjednika Hrvatske udruge socijalnih pedagoga Gordana Babić, dekanica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta prof. dr. sc. Snježana Sekušak-Galešev i državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, socijalne politike i mladih Marija Pletikosa.

Na osnivačkoj skupštini usvojen je Statut hrvatske komore socijalnih pedagoga koji je dobio prethodnu suglasnost Ministarstva, a odabrani su i članovi tijela Komore koji su nužni za početak njezinoga rada.

Za predsjednicu Komore izabrana je Alma Rovis Brandić, viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje, a za zamjenicu Gordana Babić. Zamjenicu predsjednika Skupštine je Ljiljana Samardžić, a članovi Upravnog odbora su: Katarina Sikirić Lukić, Nada Damjanović, Toni Maglica, Nives Butorajac, Iva Ramljak, Gordan Hosni i Sanja Risek.