Objave / 6. travnja 2022.

Agencija za odgoj i obrazovanje i Veleposlanstvo Republike Francuske u RH te Francuski institut u Hrvatskoj potpisali Sporazum o suradnji

Dugogodišnja uspješna suradnja Agencije za odgoj i obrazovanje i Veleposlanstva Republike Francuske u Hrvatskoj te Francuskog instituta u Hrvatskoj rezultirala je potpisivanje Sporazuma o suradnji tih triju ustanova.

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać i Njegova Ekscelencija Gaël Veyssière, ambasador Francuske u Hrvatskoj te Estelle Halimi-Dagron, direktorica Francuskoga instituta u Hrvatskoj potpisali su 1. travnja 2022. godine u Zagrebu dokument kojim se definira zajedničko djelovanje i suradnja u nizu aktivnosti poput stručnog usavršavanja učitelja i nastavnika francuskoga jezika na državnoj/međužupanijskoj i međunarodnoj razini, organizacije Natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola iz francuskoga jezika u Republici Hrvatskoj i organizacije i provođenja Školskoga DELF-a certificiranog ispita o poznavanju francuskog jezika.

Također, Sporazumom se definiraju i drugi oblici suradnje na unaprjeđivanju nastavnog predmeta Francuskog te zajedničko organiziranje i sudjelovanje na konferencijama, stručnim skupovima, webinarima, edukacijama i istraživačkim projektima za odgojitelje, učitelje i nastavnike Francuskoga jezika i cjeloživotnog obrazovanja odgojno-obrazovnih radnika.

Prilikom potpisivanja Sporazuma Njegova Ekscelencija Gaël Veyssière i dr. sc. Dubravka Brezak Stamać izrazili su zadovoljstvo zbog stvaranja temelja za proširivanje suradnje u vezi s promicanjem francuskoga jezika kao jezika Europske unije i poticanje višejezičnosti u Republici Hrvatskoj.