Objave / 18. prosinca 2020.

Agencija potpisala Sporazum o suradnji s Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci

Agencija za odgoj i obrazovanje i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci potpisali su 17. prosinca 2020. godine Sporazum o suradnji kojim se utvrđuje međusobna suradnja ​na području odgoja i obrazovanja, stručne djelatnosti koje zajednički ili pojedinačno organiziraju i provode, kao i ostali oblici suradnje od zajedničkoga interesa.

Sporazum o suradnji potpisali su prof. dr. sc. Lidija Vujičić, dekanica Učiteljskog fakulteta u Rijeci i dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje uz nazočnost prodekanice za nastavu i studente izv. prof. dr. sc. Petre Pejić Papak, pomoćnika ravnateljice Veska Nikolausa i predstojnika Podružnice Rijeke Tomislava Tomasića.

Temeljem navedenoga Sporazuma može se očekivati znanstvena i stručna suradnja sveučilišnih profesora i viših savjetnika iz Agencije za odgoj i obrazovanje s krajnjim ciljem unaprjeđivanja kvalitete ranog i predškolskog te primarnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Suradnja će se ostvarivati kroz aktivnosti koje obuhvaćaju razmjenu stručnih znanja i iskustva, provedbu edukacija, osiguranja stručnih predavača, izradu i provedbu edukativnih metoda i edukativnih materijala te drugih aktivnosti karakterističnih za razvoj i implementaciju navedenih programa.

Potpisivanjem sporazuma o suradnji s Učiteljskim fakultetom Agencija je nastavila praksu približavanja i uspostavljanja još bolje suradnje s visokoškolskim ustanovama u cilju unaprjeđenja obrazovnih i stručnih kompetencija djelatnika Agencije i svih odgojno-obrazovnom radnika.