Objave / 27. svibnja 2021.

Agencija partner projektu izložbe „Murtić 100“

Prepoznajući važnost senzibilizacije mlađih generacija prema Edi Murtiću, na poziv ravnateljice HDLU-a Ivane Andabaka, Agencija za odgoj i obrazovanje dala je potporu projektu „Murtić 100“. Riječ je o projektu kojim se obilježavanja stogodišnjica rođenja proslavljenoga hrvatskog umjetnika Ede Murtića, koju organiziraju Hrvatsko društvo likovnih umjetnika i Moderna galerija s partnerima.

Agencija za odgoj i obrazovanje posvetit će u narednom razdoblju posebnu pozornost Multimedijalnoj izložbi Murtić 100 upućivanjem učitelja i nastavnika na mogućnost sudjelovanja učenika u radionicama i programima. Planirane aktivnosti u Popratnom programu poticajne su za različite oblike nastave izvan i u učionicama te oblikovanje različitih koncepata u likovno/vizualnoj formi. Istraživanje likovnog opusa Ede Murtića može obogatiti razvoj likovne pismenosti, estetskog i kreativnog izražavanja učenika osnovnih i srednjih škola, naglašeno je u pismu potpore projektu.

Rezultate aktivnosti u sklopu projekta Agencija će predstaviti na izložbama, radionicama i okruglim stolovima stručnih skupova koje organizira, a na kojima će sudjelovati učitelji i nastavnici, kao i drugi priznati stručnjaci.