Objave / 3. ožujka 2021.

Agencija i HAVC zajedno promiču filmsku pismenost i audiovizualnu kulturu

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać i ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Chris Marcich potpisali su 2. ožujka 2021. godine sporazum o suradnji.

Sporazumom se utvrđuje suradnja Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskoga audiovizualnog centra u području odgoja i obrazovanja, promicanja filmske pismenosti i audiovizualne kulture, povezivanja različitih filmsko-obrazovnih djelatnosti koje se već organiziraju ili provode, kako u audiovizualnom tako u odgojno-obrazovnom sektoru, te u ostalim oblicima suradnje od zajedničkog interesa.

Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatski audiovizualni centar surađivat će u organizaciji nacionalnih i međunarodnih filmskih radionica i filmskih događanja, organizaciji stručnih skupova za odgojno-obrazovne radnike, stvaranju okvira za poticanje proizvodnje audiovizualnih djela učenika i mladih i u poticanju sudjelovanja učeničkih filmskih djela na međunarodnim filmskim smotrama i natječajima. U najširem smislu AZOO i HAVC poticat će suradnju i umrežavanje svih nadležnih tijela državne uprave, dionika civilnog sektora, kinoprikazivača, filmskih distributera, producenata i filmskih autora/ica u izvođenju različitih oblika nastave filmske umjetnosti i medijske kulture, a sve s ciljem dugoročnog razvoja filmskog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.