Objave / 28. srpnja 2023.

Agencija i Europski centar za moderne jezike organiziraju u listopadu dvodnevnu radionicu u Zagrebu

Kao nastavak dugogodišnje suradnje Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO) i Europskog centra za moderne jezike u Grazu (ECML), u listopadu ove godine bit će organizirana radionica na temu CLIL-a i njegove primjene u produbljivanju procesa učenja. Ova dvodnevna radionica će se održati 16. i 17. listopada 2023. godine u XII. gimnaziji Zagreb.

O čemu se radi?

Pluriliteracies Teaching for Deeper Learning (PTDL) inovativan je pristup poučavanju koji pomaže nastavnicima i razvojnim materijalima u poticanju dubokog učenja, obraćajući pažnju na razvoj specifičnih jezičnih vještina učenika i njihovo razumijevanje i automatizaciju predmetnih postupaka, vještina i strategija. PTDL potiče učenike da svoje razumijevanje predstavljaju na sve sofisticiranije načine, čime internaliziraju ta razumijevanja i načine djelovanja i razmišljanja. Ova radionica ne samo da povezuje sadržaj i jezično učenje, već također pokazuje kako nastavnici mogu stvarati putanje učenja, polazeći od učeničkih trenutnih sposobnosti i pratiti njihov napredak duž puta učenja.

Tko će voditi radionicu?

Radionicu će voditi stručnjaci iz ECML-a u Graz-u, koji su dio radne skupine koja je i razvijala ovaj program. Članovi tima su međunarodno priznati edukatori: Frederic Taveau, Dunja Chamberlain, Susanne Staschen, Kevin Schuck, Oliver Meyer, Do Coyle i Letizia Cinganotto.

Zagrebačku radionicu će voditi: Kevin Schuck i Susanne Staschen.

Zašto?

Osim što će se upoznati s radom ECML-a i mogućnostima za usavršavanje, savjetovanje, projekte i druge resurse koje pružaju, radionica će uključiti prezentacije, aktivnosti i zadatke pod vodstvom stručnjaka koji će odgovoriti na pitanja:

  • zašto je fokus na predmetnim jezičnim vještinama ključan za poticanje dubljeg učenja u vašim CLIL učionicama i izvan njih.
  • o mehanizmima, pokretačima i putanjama dubljeg učenja,
  • kako koristiti PTDL vođena pitanja prilikom planiranja za izradu scenarija dubljeg učenja za vaše učenike,
  • kako obogatiti konvencionalne zadatke uključivanjem i primjenom principa usklađivanja zadatka kako biste povećali aktualnost i relevantnost zadataka,
  • kako mentorirati učenje i osobni razvoj kroz formativno i sumativno vrednovanje.

Tko?

Radionica je namijenjena svim učiteljima i nastavnicima koji žele unaprijediti svoje metode poučavanja i potaknuti dublje učenje kod učenika u različitim jezičnim i kulturnim okruženjima.

Kako se prijaviti?

Prijavite se možete putem poveznice ili QR koda:https://forms.office.com/e/X1GJaD46Jr

Program radionice

(docx: 526,69 KB)

Preuzmi

About the ECML

(pdf: 164,95 KB)

Preuzmi