Objave / 22. listopada 2018.

4. Hrvatska konferencija o kemijskom obrazovanju

4. Hrvatska konferencija o kemijskom obrazovanju održat će se ponovno u Splitu, gradu koji je svojom ljepotom i gostoljubivošću domaćina osvojio preko stotinjak sudionika prethodnih triju Konferencija. Organizatori Konferencije su Hrvatsko prirodoslovno društvo, Agencija za odgoj i obrazovanje, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Splitu i Hrvatsko kemijsko društvo.

Sudeći prema dosadašnjim prijavama, učitelji i nastavnici kemije prepoznali su značajnost  4. Hrvatske konferencije o kemijskom obrazovanju koja osim vodećih hrvatskih stručnjaka – kemičara, znanstvenika i metodičara nastave kemije – okuplja i vodeće svjetske znanstvenike u tom području – Bob Bucat (Australija), Metodija Najdoski (Republika Makedonija), Marian DeWane (SAD), Thomas Greenbove (SAD), Silvija Markić (Njemačka), Julian Küsel (Njemačka) i druge.

            Svečanost otvaranja održat će se 7. studenoga 2018., a tijekom sljedeća tri dana, sve do 10. studenoga, učitelji i nastavnici kemije imat će priliku sudjelovati u nizu zanimljivih predavanja i radionica. Teme o kojima će biti riječi tijekom ovogodišnje Konferencije odnose se na Poučavanje kemije (učenje otkrivanjem i nastavu usmjerenu na učenika), Komunikaciju (s naglaskom na razumijevanje jezika struke iz perspektive učenika), Istraživanja u području kemijskog obrazovanja, Interdisciplinarne teme (primjeri korelacije nastavnih sadržaja kemije s drugim prirodnim znanostima) te Kurikularnu reformu u Hrvatskoj (o metodama uvođenja kurikulumskih odrednica u učionicu kemije).

            Dosadašnji velik interes učitelja i nastavnika kemije pri prijavi sažetaka za održavanje radionica i usmenih izlaganja ukazuje na potrebu sudionika o razmjeni iskustava te raznolikosti programa Konferencije.