Objave / 9. ožujka 2020.

3. međunarodna znanstveno-stručna konferencija „Izazovi u radu s darovitom djecom i mladima“

3. međunarodna znanstveno-stručna konferencija „Izazovi u radu s darovitom djecom i mladima“ održat će se u Splitu od 19. do 21. ožujka 2020. Konferenciju organizira Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, a suorganizatori su Veleposlanstvo Države Izrael u Hrvatskoj, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje, Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru i Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu.

 

Na konferenciji će sudjelovati stručnjaci iz realnog sektora, odgojno-obrazovni djelatnici, donosioci odluka i inozemni stručnjaci u ulozi predavača, a konferencija je namijenjena odgajateljima (predškolski odgoj), učiteljima i nastavnicima (razredna nastava, predmetna nastava – matematika, biologija, kemija, fizika, informatika, tehnička kultura i ostali nastavnici STEM područja), stručnim suradnicima i ravnateljima OŠ i SŠ (ukupno 350 sudionika).

Cilj konferencije je:

  • unaprijediti znanja o razvojnim osobitostima darovite djece i njihovim emocionalnim i socijalnim potrebama,
  • prepoznati obrazovne potrebe darovite djece i djelotvorne načine odgojnoobrazovne podrške,
  • prepoznati kvalitetne obrazovne programe,
  • usporediti primjere dobre prakse u svijetu i Hrvatskoj.

Više o konferenciji: https://ci-sdz.hr/izazovi-u-radu-s-darovitom-djecom-i-mladima-2020/

Prijava sudionika na ovogodišnju konferenciju vrši se putem poveznice https://forms.gle/ougTcjbbmFovjRJa6. Napominjemo kako je broj sudionika ograničen pa bi i prijavu trebalo izvršiti što prije.

Veselimo se vašem dolasku!