Opće obavijesti

27. 6. 2019.

Glazbeni i plesni prvaci nagrađeni Oskarom znanja

Glazbeni i plesni prvaci nagrađeni Oskarom znanja

Najuspješniji učenici glazbenih i plesnih škola i studenti muzičkih akademija, pobjednici državnih natjecanja nagrađeni su Oskarom znanja. Na svečanosti u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu priznanja je primilo 76 mladih talentiranih glazbenika i plesača, koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na 56. državnom natjecanju komornih sastava i 57. državnom natjecanju solista i orkrestara. Nagrađeni su i njihovi nastavnici - 44 mentora i korepetitora.

10. 6. 2019.

Najava dodjele Oskara znanja 2019.

Najava dodjele Oskara znanja 2019.

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija i ove će godine državnim i međunarodnim prvacima dodijeliti Oskar znanja, najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, te državnom natjecanju glazbe i plesa. Dodjela Oskara znanja održat će se 27. i 28. lipnja 2019. u Zagrebu.

5. 6. 2019.

Dr. sc. Dubravka Brezak Stamać imenovana ravnateljicom Agencije za odgoj i obrazovanje

Upravno vijeće Agencije za odgoj i obrazovanje na sjednici održanoj 5. lipnja 2019. godine imenovalo je dr. sc. Dubravku Brezak Stamać ravnateljicom Agencije za odgoj i obrazovanje. Poslove ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać preuzet će 1. srpnja 2019. godine.

 

28. 5. 2019.

Rajko Grlić gostuje 29. svibnja 2019. u programu Pisci na mreži

pisci_mProgram Pisci na mreži čine pozvani suvremeni hrvatski autori, koji su svojim knjigama zadobili pažnju književne kritike i čitateljske publike, ali su, istodobno, njihovi tekstovi poticajni za čitanje u školi tijekom različitih oblika neposrednog odgojno-obrazovnog rada: redovne nastave hrvatskoga jezika i različitim izvannastavnim aktivnostima. Namjera je urednika i voditelja programa, viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje Mirela Barbaroša-Šikić i Miroslav Mićanović,  da u virtualnim susretima učenici saznaju tko su hrvatski pisci, kako, zašto i za koga pišu. U programu Pisci na mreži 29.  svibnja 2019. godine gostuje Rajko Grlić.

 

16. 5. 2019.

Najava Simpozija o aktualnim pitanjima dječje i adolescentne psihijatrije i psihoterapije - Maja Beck- Dvoržak

Hrvatsko društvo za dječju i adolescentnu psihijatriju i psihoterapiju Hrvatskog liječničkog zbora, Klinika za psihijatriju i psihološku medicinu Medicinskog fakulteta, Sveučilište Zagreb i Klinički bolnički Centar Zagreb pozivaju Vas na Simpozij o aktualnim pitanjima dječje i adolescentne psihijatrije i psihoterapije - Maja Beck- Dvoržak, koji će se održati u četvrtak 6. lipnja  2019. od 14,00 do 18,45  sati u Hrvatskom liječničkom zboru, Velika dvorana, Šubićeva 9, Zagreb.

13. 5. 2019.

Najava državne Smotre projekata iz građanskog odgoja i obrazovanja

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja 20. svibnja 2019. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu organiziraju 21. po redu državnu Smotru projekata iz građanskog odgoja i obrazovanja. Na državnu će smotru osnovnih i srednjih škola doći učenici sa svojim mentorima i obrazložiti najbolje projekte iz cijele Hrvatske, njih 79, i objasniti koje su rezultate ostvarili u rješavanju različitih društvenih, gospodarskih, kulturoloških i drugih problema svoje lokalne zajednice.

Obavijesti

Izdvajamo