Opće obavijesti

26. 11. 2019.

Mladi su izloženi velikim izazovima i stresu: briga o njihovu mentalnom zdravlju je prioritet

Mladi su izloženi velikim izazovima i stresu: briga o njihovu mentalnom zdravlju je prioritet

U Školi narodnog zdravlja “Andrija Štampar” 22. studenoga 2019. otvoren je 4. znanstveno-stručni simpozij “Mladi i mentalno zdravlje: Slušam te!” na kojem su ugledni stručnjaci i znanstvenici iz područja medicine, psihologije i metodologije rada te brojni nastavnici i učitelji zanimljivim predavanjima dali svoj doprinos i smjernice kako pomoći mladim ljudima i zaštititi ih od stresa i sagorijevanja te kako educirati i osposobiti nastavno i zdravstveno osoblje, ali i roditelje i djecu da se suoče s ovim ozbiljnim problemom.

22. 11. 2019.

Pisci na mreži, 27. studenoga 2019. gostuje Igor Rončević

pisci_mProgram Pisci na mreži čine pozvani suvremeni hrvatski autori, koji su svojim knjigama zadobili pažnju književne kritike i čitateljske publike, ali su, istodobno, njihovi tekstovi poticajni za čitanje u školi tijekom različitih oblika neposrednog odgojno-obrazovnog rada: redovne nastave hrvatskoga jezika i različitim izvannastavnim aktivnostima. Namjera je urednika i voditelja programa, viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje Mirela Barbaroša-Šikić i Miroslav Mićanović, da u virtualnim susretima učenici saznaju tko su hrvatski pisci, kako, zašto i za koga pišu. U programu Pisci na mreži 27. studenoga 2019. godine gostuje Igor Rončević.

 

20. 11. 2019.

Najava stručnog skupa Prenošenje povijesti holokausta u Parizu

Šesti zajednički stručni skup Agencije za odgoj i obrazovanje i Memorijala holokausta (Mémorial de la Shoah) pod nazivom Prenošenje povijesti holokausta održat će se u Parizu od 25. do 28. studenoga 2019. Stručno usavršavanje organizira se temeljem sporazuma, potpisanoga 2012. i 2016. godine, o suradnji između Memorijala holokausta i Agencije za odgoj i obrazovanje. Skup je namijenjen učiteljima i nastavnicima te ostalim stručnjacima u ovom području iz Republike Hrvatske.

19. 11. 2019.

Poziv za sudjelovanje na V. literarnom, recitatorskom i likovnom natječaju ČA u versin, riči i pinelu

U povodu održavanja tradicionalne 29. ČAkavske večeri OŠ Bijaći u travnju 2020. Agencija za odgoj i obrazovanje i Osnovna škola Bijaći, Kaštel Novi objavljuju poziv za sudjelovanje na V. literarnom, recitatorskom i likovnom natječaju ČA u versin, riči i pinelu.

18. 11. 2019.

U Puli održan stručni skup o geometriji u nastavi matematike

U Puli održan stručni skup o geometriji u nastavi matematike

U Puli je od 14. do 16. studenoga 2019. održan 11. stručno-metodički skup za učitelje i nastavnike matematike „Metodika nastave matematike u osnovnoj i srednjoj školi“ s temom Geometrija u nastavi matematike, u suorganizaciji Matematičkog društva Istra i Agencije za odgoj i obrazovanje, na kojem je sudjelovalo gotovo 350 učitelja i nastavnika matematike. Sudionicima skupa se u uvodnom dijelu pozdravnim govorom o vezi matematike s umjetnošću i pjesništvom obratila ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, koja je ujedno i otvorila trodnevnu edukaciju.

14. 11. 2019.

Najava stručnog skupa za ravnatelje učeničkih domova u Tuheljskim toplicama

Edukacija ravnatelje učeničkih domova na temu upravljanja odgojno-obrazovnom ustanovom održat će se u Tuheljskim toplicama 3. i 4. prosinca 2019. godine.

Obavijesti

Izdvajamo