Opće obavijesti

27. 8. 2019.

Usavršavanje učitelja tehničke kulture o uvođenju novog kurikula

Usavršavanje učitelja tehničke kulture o uvođenju novog kurikula

Stručna radna skupina Ministarstva znanosti i obrazovanja za izradu kurikula nastavnog predmeta Tehnička kultura organizirala je od 26. do 30. kolovoza 2019. godine u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici stručno usavršavanje učitelja tehničke kulture.

23. 8. 2019.

Najava stručnih edukacija za „Školu za život“ u organizaciji Agencije i Ministarstva znanosti i obrazovanja

Viši savjetnici i vanjski suradnici Agencije za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, a u sklopu pripreme za idući krug edukacija učitelja, nastavnika, ravnatelja i stručnih suradnika za frontalnu primjenu „Škole za život“, organiziraju edukativne skupove koji će se od 26. kolovoza do 6. rujna 2019. godine održavati  u školama diljem Hrvatske.

Svi stručni skupovi objavljeni su na EMA-i, aplikaciji za organizaciju edukacija, https://ema.e-skole.hr/ preko koje se odgojno-obrazovni radnici prijavljuju na navedene edukacije.

23. 8. 2019.

Edukacija savjetnika Agencije za „Školu za život“

Edukacija savjetnika Agencije za „Školu za život“

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu priprema za idući krug edukacija učitelja, nastavnika, ravnatelja i stručnih suradnika za frontalnu primjenu „Škole za život“, koja od jeseni ulazi u 1311 škola u Hrvatskoj, organiziralo je na Sljemenu od 19. do 23. kolovoza 2019. godine stručno usavršavanje za mentorski tim i savjetnike Agencije. Na edukaciji sudjeluje deset viših savjetnica i savjetnika Agencije za odgoj i obrazovanje.

23. 8. 2019.

Pisci na mreži, 28. kolovoza 2019. gostuje Andrija Škare

pisci_mProgram Pisci na mreži čine pozvani suvremeni hrvatski autori, koji su svojim knjigama zadobili pažnju književne kritike i čitateljske publike, ali su, istodobno, njihovi tekstovi poticajni za čitanje u školi tijekom različitih oblika neposrednog odgojno-obrazovnog rada: redovne nastave hrvatskoga jezika i različitim izvannastavnim aktivnostima. Namjera je urednika i voditelja programa, viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje Mirela Barbaroša-Šikić i Miroslav Mićanović,  da u virtualnim susretima učenici saznaju tko su hrvatski pisci, kako, zašto i za koga pišu. U programu Pisci na mreži 28. kolovoza 2019. godine gostuje Andrija Škare.

 

12. 7. 2019.

U Puli održan stručni skup za odgojno-obrazovne djelatnike koji izvode nastavu na hrvatskom jeziku diljem svijeta

U Puli održan stručni skup za odgojno-obrazovne djelatnike koji izvode nastavu na hrvatskom jeziku diljem svijeta

Odgajatelji, učitelji i nastavnici koji izvode nastavu na hrvatskome jeziku izvan Hrvatske okupili su se 4. srpnja u Puli na stručnom usavršavanju koje Agencija za odgoj i obrazovanje organizira već trinaestu godinu zaredom. Skup je započeo kulturno-umjetničkim programom koji su izvela djeca Dječjeg vrtića Mali svijet i učenici Osnovne škole Veruda iz Pule.

28. 6. 2019.

Oskari znanja uručeni pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja

Oskari znanja uručeni pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja

Najuspješniji učenici i mentori, oni koji pokazuju da se uvijek može više i bolje, nagrađeni su Oskarom znanja na svečanosti održanoj na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 28. lipnja 2019. godine. Za izniman rezultat, osvojeno prvo mjesto na državnim natjecanjima Oskarom znanja nagrađeno je 206 učenika osnovnih i srednjih škola i 167 mentora. Za osvojeno jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima nagrađeno je 94 učenik i 41 mentor. 

Obavijesti

Izdvajamo