Opće obavijesti

9. 12. 2019.

Savjetnica Agencije u radnoj skupini za razvoj programa e-učenja Vijeće Europe

Savjetnica Agencije u radnoj skupini za razvoj programa e-učenja Vijeće Europe

Na poziv Vijeća Europe, viša savjetnica za međunarodnu suradnju Agencije za odgoji obrazovanje Renata Ozorlić Dominić, sudjelovala od 4. do 6. prosinca 2019. u Strasbourgu na godišnjem sastanku Radne skupine za digitalizaciju obrazovnih materijala.

6. 12. 2019.

Pisci na mreži, 11. prosinca 2019. gostuje Alen Brlek

pisci_mProgram Pisci na mreži čine pozvani suvremeni hrvatski autori, koji su svojim knjigama zadobili pažnju književne kritike i čitateljske publike, ali su, istodobno, njihovi tekstovi poticajni za čitanje u školi tijekom različitih oblika neposrednog odgojno-obrazovnog rada: redovne nastave hrvatskoga jezika i različitim izvannastavnim aktivnostima. Namjera je urednika i voditelja programa, viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje Mirela Barbaroša-Šikić i Miroslav Mićanović, da u virtualnim susretima učenici saznaju tko su hrvatski pisci, kako, zašto i za koga pišu. U programu Pisci na mreži 11. prosinca 2019. godine gostuje Alen Brlek.

 

4. 12. 2019.

Suradnja AZOO-a i Ureda pravobraniteljice za djecu

Suradnja AZOO-a i Ureda pravobraniteljice za djecu

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać održale su 3. prosinca 2019. radni sastanak na kojem su razgovarale o unaprjeđenju suradnje u području ostvarivanja dječjih prava u odgojno-obrazovnom sustavu.

2. 12. 2019.

U Varaždinu obilježen Dan Agencije za odgoj i obrazovanje

U Varaždinu obilježen Dan Agencije za odgoj i obrazovanje

Djelatnici Agencije za odgoj i obrazovanje okupili su se 29. studenoga 2019. godine u Varaždinu na Danu Agencije, skupu posvećenom susretu svih zaposlenika, razmjeni profesionalnih iskustava i edukaciji o temama korisnim za unaprjeđenje rada.

28. 11. 2019.

Suradnja UNICEF-ovog ureda u Hrvatskoj i Agencije

Suradnja UNICEF-ovog ureda u Hrvatskoj i Agencije

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać primila je 27. studenoga 2019. u radni posjet predstojnicu UNICEF-ovog ureda u Hrvatskoj Reginu M. Castillo, tijekom kojeg su razgovarale o nastavku i proširenju suradnje vezano uz poboljšanje života djece u Hrvatskoj te prevenciji nasilja. Pored programa „Stop nasilju među djecom“, koji se u hrvatskim školama provodi od 2012. godine, u suradnji UNICEF-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja, želja je UNICEF-ovog ureda u Hrvatskoj i njihove predstojnice nastaviti suradnju u prevenciji nasilja.

28. 11. 2019.

 U Moskvi predstavljene hrvatske SHE škole koje promiču zdravlje

U Moskvi predstavljene hrvatske SHE škole koje promiču zdravlje

Viša savjetnica za kemiju Agencije za odgoj i obrazovanje mr. Olgica Martinis sudjelovala je od 20. do 22. studenoga 2019. u Moskvi na 5. konferenciji Europske mreže škola koje promiču zdravlje (Schools for Health in Europe) na kojoj je predstavila način mentoriranja te provođenja projektnih aktivnosti u hrvatskim školama uključenim u mrežu SHE škola. Konferencija s temom „Zdravlje, dobrobit i obrazovanje: izgradnja održive budućnosti“  bila je namijenjena predstavnicima SHE mreže škola u Europi i centralnoj Aziji, a okupila je velik broj sudionika, učitelja, koordinatora i istraživača.

Obavijesti

Izdvajamo