Opće obavijesti

28. 1. 2020.

AZOO na sastanku u Bruxellesu o Erasmus+ natječajima

AZOO na sastanku u Bruxellesu o Erasmus+ natječajima

Na poziv organizatora Education Audiovisual Cultural Excutive Agency (EACEA) u Bruxellesu je 27. siječnja 2020. održan informativni sastanak na kojem su prezentirane aktualne teme i uvjeti za prijavu na natječaj Erasmus + Key Action 3. Sastanku je prisustvovao 91 delegat iz 22 zemlje, predstavnici ministarstava za obrazovanje, nacionalnih agencija za obrazovanje, međunarodne programe i istraživanja, sveučilišta i delegati Europske komisije. U ime Agencije za odgoj i obrazovanje na sastanku je sudjelovala viša savjetnica za razrednu nastavu Jasmina Hamer.

22. 1. 2020.

Pisci na mreži, 29. siječnja 2020. gostuje Irena Vrkljan

pisci_mProgram Pisci na mreži čine pozvani suvremeni hrvatski autori, koji su svojim knjigama zadobili pažnju književne kritike i čitateljske publike, ali su, istodobno, njihovi tekstovi poticajni za čitanje u školi tijekom različitih oblika neposrednog odgojno-obrazovnog rada: redovne nastave hrvatskoga jezika i različitim izvannastavnim aktivnostima. Namjera je urednika i voditelja programa, viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje Mirela Barbaroša-Šikić i Miroslav Mićanović, da u virtualnim susretima učenici saznaju tko su hrvatski pisci, kako, zašto i za koga pišu. U programu Pisci na mreži 29.siječnja 2020. godine gostuje Irena Vrkljan. 

 

21. 1. 2020.

Najava stručnog skupa Poučavanje i učenje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti

Sedamnaesti stručni skup „Poučavanje i učenje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti“ održat će se u Slavonskom Brodu od 28. do 31. siječnja 2020. godine. Skup se svake godine organizira povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta 27. siječnja.

20. 1. 2020.

Javni poziv za sudjelovanje u projektu „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“

Javni poziv za sudjelovanje u projektu „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“

Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova u partnerstvu s Agencijom za odgoj i obrazovanje provodi projekt „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“, sufinanciran iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Projektom se želi uvrstiti teme smanjenja rizika od katastrofa u program osnovnoškolskog obrazovanja uključivanjem osnovnih škola u projektne aktivnosti.

14. 1. 2020.

Agencija i Učiteljski fakultet potpisali sporazum o suradnji

Agencija i Učiteljski fakultet potpisali sporazum o suradnji

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr.sc. Dubravka Brezak Stamać i dekan Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Siniša Opić potpisali su 10. siječnja 2020. Sporazum o suradnji te Protokol o suradnji u pripremi, vrednovanju i provedbi programa Centra za cjeloživotno obrazovanje Učiteljskog fakulteta. Potpisivanjem sporazuma dvije institucije definiraju zajedničke ciljeve i korake ka unaprjeđivanju kvalitete obrazovanja u Hrvatskoj.

13. 1. 2020.

Najava promocije mentora i savjetnika 31. siječnja u Zagrebu

Najava promocije mentora i savjetnika 31. siječnja u Zagrebu

Svečana promocija odgojitelja, učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i odgajtelja u zvanje mentora i savjetnika održat će se 31. siječnja 2020. godine u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu. Promovirano će biti 367 odgojno-obrazovnih radnika, od toga iz predškolskih ustanova 32 odgojitelja i stručna suradnika, iz osnovnih škola 201 učitelj i stručni suradnik, a iz srednjih škola i učeničkih domova 134 nastavnika, stručna suradnika i odgajatelja.

Obavijesti

Izdvajamo