Opće obavijesti

25. 3. 2019.

Učenje i poučavanje stranih jezika u hrvatskome obrazovnom sustavu

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira znanstveno-stručno savjetovanje i panel raspravu „Učenje i poučavanje stranih jezika u hrvatskome obrazovnom sustavu“ koje će se održati u petak, 29. ožujka, u 10:00 sati u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38, Zagreb. Europska Unija je odredila osam temeljnih kompetencija za cjeloživotno obrazovanje, među kojima posebice treba naglasiti kompetenciju komuniciranja na stranim jezicima, koju je prihvatila i obrazovna politika Republike Hrvatske kroz svoje strateške dokumente.

12. 3. 2019.

Najava Europskog kviza o novcu

Hrvatska udruga banaka uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske uoči Europskog tjedna novca (25.-29. ožujka 2019.) organizira po drugi puta „Europski kviz o novcu“ (eng. European Money Quiz), online natjecanje za timove učenika od 13 do 15 godina. Prošle godine natjecanje je organizirano prvi puta te je u isto vrijeme na kvizu sudjelovalo više od 1500 učenika iz cijele Hrvatske.

1. 3. 2019.

Imenovano Upravno vijeće i vršitelj dužnosti ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje

Vlada Republike Hrvatske je na 145. sjednici održanoj 28. veljače 2019. godine imenovala novo Upravno vijeće Agencije za odgoj i obrazovanje.

Novom je predsjednicom  Upravnoga vijeća Agencije imenovana Sanja Horvatić, a članovima Katarina Grgec, doc. dr. sc. Goran Hajdin, prof. dr. Ante Nazor, doc. dr. sc. Vesna Budinski, Branimir Mihalinec i Vladimira Brezak.

Obavijesti

Izdvajamo