Opće obavijesti

7. 4. 2020.

 Dubravka Brezak Stamać gostovala u podcastu Srednja.hr o nastavi na daljinu

Dubravka Brezak Stamać gostovala u podcastu Srednja.hr o nastavi na daljinu

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać gostovala je u podcastu na portalu Srednja.hr,  i u razgovoru s urednikom Marko Matijevićem razgovarala o ulozi AZOO-a i viših savjetnika u provođenju nastave na daljinu, opterećenju učenika, utjecaju online škole na učenike, ali i na učitelje i nastavnike, te vrednovanju i ocjenjivanju u online okruženju.

7. 4. 2020.

Centar za rehabilitaciju ERF-a otvorio telefone za pružanje podrške i savjeta

Centar za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta zbog trenutne situacije uzrokovane pandemijom virusa Covid-19 pokrenuo je besplatnu uslugu telefonskog savjetovanja za roditelje djece s teškoćama u razvoju.

Na upite roditelja iz različitih područja razvoja djeteta odgovarati će psiholozi, edukacijski rehabilitatori, logopedi i socijalni pedagozi. Sve detaljne informacije (za koji tip problema nude savjetovanje, kojim danima i u koje vrijeme) možete pronaći na mrežnim stranicama Centra ERFa  na poveznici.

3. 4. 2020.

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu

Prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja predstavila je u petak, 3. travnja, Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu namijenjene učiteljima, nastavnicima i profesorima, ali dijelom i roditeljima, starateljima i učenicima. Ministarstvo znanosti i obrazovanja ove je Upute poslalo svim školama, uz dodatke koji sadrže primjere provjera i njihovog vrednovanja iz različitih predmeta (Dodatak A) te informacije o digitalnim alatima za vrednovanje (Dodatak B).Upute i dodatke možete pregledati i preuzeti na sljedećoj poveznici: Upute

3. 4. 2020.

Obavijest o podnošenju e-prijava za polaganje stručnog ispita

Agencija za odgoj i obrazovanje od 3. travnja 2020. godine zaprima prijave za polaganje stručnih ispita elektroničkim putem na e-mail adresu strucniispiti@azoo.hr.

Prijava elektroničkim putem primaju se za polaganje stručnih ispita za učitelje i stručne suradnike u osnovnim školama za rok koji bi se trebao održati od 15. travnja do 1. lipnja 2020. godine, i za polaganje stručnih ispita za odgajatelje i stručne suradnike u predškolskim ustanovama za rok koji bi se trebao održati u svibnju 2020. godine. 

31. 3. 2020.

Sporazum AZOO-a i HRT-a: Na portalu Meduza 100 radio drama

Sporazum AZOO-a i HRT-a: Na portalu Meduza 100 radio drama

Hrvatska radiotelevizija u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom CARNET realizirala je početkom listopada 2019. godine projekt  Radiodramske slušaonice. Potpisivanjem sporazuma o suradnji s HRT-om u realizaciju projekta uključila se i Agencije za odgoj i obrazovanje.

28. 3. 2020.

Kako održati obiteljsku ravnotežu i djeci približiti trenutnu situaciju?

Hrvatski Crveni križ pripremio je dva materijala, smjernice i praktične upute na koji je način važno razgovarati s djecom u trenutnim okolnostima te kako organizirati obiteljski život. Cilj izrađenih materijala je umanjiti negativne posljedice epidemije bolesti COVID-19 na psihofizički razvoj djece.

Obavijesti

Izdvajamo