Opće obavijesti

4. 11. 2019.

Suradnja Agencije i British Councila

Suradnja Agencije i British Councila

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać i ravnateljica British Councila u Hrvatskoj Aida Salamanca održali su 31. listopada 2019. u Zagrebu radni sastanka koji je upriličen na prijedlog i s molbom British Councila radi međusobnog upoznavanja i razgovora o budućoj suradnji. Ravnateljica Brezak Stamać upoznala je Aidu Salamanca s aktualnim prioritetima Agencije za odgoj i obrazovanje, kako u radu Agencije tako i u sudjelovanju i potpori viših savjetnika Agencije u provedbi reforme „Škola za život.

30. 10. 2019.

Savjetnici Agencije stručno usavršavali poučavatelje na hrvatskom jeziku u Vojvodini

Savjetnici Agencije stručno usavršavali poučavatelje na hrvatskom jeziku u Vojvodini

U okviru manifestacije Dani hrvatske knjige i riječi koju je organizirao Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji od 25. do 27. listopada 2019. u Subotici, Agencija za odgoj i obrazovanje sudjelovala je kao suorganizator stručnoga skupa za počavatelje na hrvatskom jeziku u Vojvodini. Nakon Osijeka i Vukovara, dvodnevni stručni skup Škola kao učeća zajednica održan je u Osnovnoj školi “Matko Vuković” u Subotici.

29. 10. 2019.

Istraživanje kreativnosti i inovativnosti u obrazovanju darovitih

I. tematska ECHA konferencija Istraživanje kreativnosti i inovativnosti u obrazovanju darovitih: socijalna, individualna i obrazovna perspektiva, održana je od 16. do 18. listopada 2019. u Dubrovniku pod visokim pokroviteljstvom Ureda Predsjednice Republike Hrvatske. Konferenciju su zajednički organizirali European Council of High Ability i Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Josip Juraj Strossmayer u Osijeku, a velika podrška organizatorima bili su i savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje. Uz velik broj svjetski poznatih znanstvenika u području kreativnosti i darovitosti te predavača iz svih krajeva svijeta, od Afrike, Azije, Kanade, Sjeverne, Srednje i Južne Amerike do Europe, izlagali su te održavali radionice i hrvatski znanstvenici i stručnjaci zaposleni u dječjim vrtićima i školama.

25. 10. 2019.

Pisci na mreži, 30. listopada 2019. gostuje Nada Gašić

pisci_mProgram Pisci na mreži čine pozvani suvremeni hrvatski autori, koji su svojim knjigama zadobili pažnju književne kritike i čitateljske publike, ali su, istodobno, njihovi tekstovi poticajni za čitanje u školi tijekom različitih oblika neposrednog odgojno-obrazovnog rada: redovne nastave hrvatskoga jezika i različitim izvannastavnim aktivnostima. Namjera je urednika i voditelja programa, viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje Mirela Barbaroša-Šikić i Miroslav Mićanović,  da u virtualnim susretima učenici saznaju tko su hrvatski pisci, kako, zašto i za koga pišu. U programu Pisci na mreži 30. listopada 2019. godine gostuje Nada Gašić.

 

24. 10. 2019.

Preventivni program Lions quest - Vještine za adolescenciju

Preventivni program Lions quest - Vještine za adolescenciju

Agencija za odgoj i obrazovanje održala je u razdoblju od 11. rujna do 16. listopada 2019. pet trodnevnih ciklusa edukacija (u Osijeku, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Splitu) na kojima je 90 učitelja i stručnih suradnika osposobljeno za provedbu preventivnog programa Lions quest – Vještine za adolescenciju (Lions quest - Skills for adolescence). Program se nalazi među šest najuspješnijih znanstveno evaluiranih programa socijalno-emocionalnog učenja u svijetu, a namijenjen je učenicima od 10 do 14 godina.

23. 10. 2019.

Agencija za odgoj i obrazovanje pozvana na Dane hrvatske knjige i riječi u Subotici

Ravnateljica Agencija za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać i osam viših savjetnika Agencije pozvani su na osamnaeste Dane hrvatske knjige i riječi – Dani Balinta Vujkova, na kojima će se od 23. do 27. listopada 2019. u Subotici okupiti stručnjaci, znanstvenici i ljubitelji pisane riječi s namjerom da približe knjigu i materinski jezik svim dobnim skupinama.

Viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje održat će stručni skup za odgojitelje, učitelje i nastavnike na hrvatskom jeziku u Vojvodini pod nazivom „Škola kao učeća zajednica“, a dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje održat će predavanje Hrvatski jezik, baština i identitet.

Obavijesti

Izdvajamo