Opće obavijesti

23. 8. 2019.

Pisci na mreži, 28. kolovoza 2019. gostuje Andrija Škare

pisci_mProgram Pisci na mreži čine pozvani suvremeni hrvatski autori, koji su svojim knjigama zadobili pažnju književne kritike i čitateljske publike, ali su, istodobno, njihovi tekstovi poticajni za čitanje u školi tijekom različitih oblika neposrednog odgojno-obrazovnog rada: redovne nastave hrvatskoga jezika i različitim izvannastavnim aktivnostima. Namjera je urednika i voditelja programa, viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje Mirela Barbaroša-Šikić i Miroslav Mićanović,  da u virtualnim susretima učenici saznaju tko su hrvatski pisci, kako, zašto i za koga pišu. U programu Pisci na mreži 28. kolovoza 2019. godine gostuje Andrija Škare.

 

12. 7. 2019.

U Puli održan stručni skup za odgojno-obrazovne djelatnike koji izvode nastavu na hrvatskom jeziku diljem svijeta

U Puli održan stručni skup za odgojno-obrazovne djelatnike koji izvode nastavu na hrvatskom jeziku diljem svijeta

Odgajatelji, učitelji i nastavnici koji izvode nastavu na hrvatskome jeziku izvan Hrvatske okupili su se 4. srpnja u Puli na stručnom usavršavanju koje Agencija za odgoj i obrazovanje organizira već trinaestu godinu zaredom. Skup je započeo kulturno-umjetničkim programom koji su izvela djeca Dječjeg vrtića Mali svijet i učenici Osnovne škole Veruda iz Pule.

28. 6. 2019.

Oskari znanja uručeni pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja

Oskari znanja uručeni pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja

Najuspješniji učenici i mentori, oni koji pokazuju da se uvijek može više i bolje, nagrađeni su Oskarom znanja na svečanosti održanoj na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 28. lipnja 2019. godine. Za izniman rezultat, osvojeno prvo mjesto na državnim natjecanjima Oskarom znanja nagrađeno je 206 učenika osnovnih i srednjih škola i 167 mentora. Za osvojeno jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima nagrađeno je 94 učenik i 41 mentor. 

27. 6. 2019.

Glazbeni i plesni prvaci nagrađeni Oskarom znanja

Glazbeni i plesni prvaci nagrađeni Oskarom znanja

Najuspješniji učenici glazbenih i plesnih škola i studenti muzičkih akademija, pobjednici državnih natjecanja nagrađeni su Oskarom znanja. Na svečanosti u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu priznanja je primilo 76 mladih talentiranih glazbenika i plesača, koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na 56. državnom natjecanju komornih sastava i 57. državnom natjecanju solista i orkrestara. Nagrađeni su i njihovi nastavnici - 44 mentora i korepetitora.

10. 6. 2019.

Najava dodjele Oskara znanja 2019.

Najava dodjele Oskara znanja 2019.

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija i ove će godine državnim i međunarodnim prvacima dodijeliti Oskar znanja, najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, te državnom natjecanju glazbe i plesa. Dodjela Oskara znanja održat će se 27. i 28. lipnja 2019. u Zagrebu.

5. 6. 2019.

Dr. sc. Dubravka Brezak Stamać imenovana ravnateljicom Agencije za odgoj i obrazovanje

Upravno vijeće Agencije za odgoj i obrazovanje na sjednici održanoj 5. lipnja 2019. godine imenovalo je dr. sc. Dubravku Brezak Stamać ravnateljicom Agencije za odgoj i obrazovanje. Poslove ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać preuzet će 1. srpnja 2019. godine.

 

Obavijesti

Izdvajamo