Opće obavijesti

27. 4. 2020.

Pjesniku Miroslavu Mićanoviću Nagrada Goranova vijenca

Nagrada Goranov vijenac, koja se dodjeljuje za cjelokupni pjesnički opus i ukupan doprinos hrvatskoj književnosti, 2020. godine pripala je pjesniku, prozaik i kritičaru Miroslavu Mićanoviću, višem savjetniku Agencije za odgoj i obrazovanje.

24. 4. 2020.

Pisci na mreži, 29. travnja 2020. gostuje Ante Zlatko Stolica

Gost 94. programa Pisci na mreži je Ante Zlatko Stolica, autor knjige kratkih priča Blizina svega, koja je izazvala zasluženu pažnju kritike i čitatelja, što samo znači da su nam i njegovi drugi radni, umjetnički interesi jednako važni, zanimljivi i poticajni. Mnogo toga se može još dodati, a mnogo toga saznat ćemo, vjerujemo, iz razgovora s autorom u programu Pisci na mreži.

Namjera je urednika i voditelja programa Pisci na mreži, viših savjetnika Agencije za odgoj i obrazovanje Mirele Barbaroše-Šikić i Miroslava Mićanovića, da u virtualnim susretima učenici saznaju tko su hrvatski pisci, kako, zašto i za koga pišu.

22. 4. 2020.

Brezak Stamać: Jako optimistično gledam na kraj godine i državnu maturu

Brezak Stamać: Jako optimistično gledam na kraj godine i državnu maturu

Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, gostovala je u Dnevniku N1 u kojem je komentirala najave ministrice Blaženke Divjak o održavanju državne mature, ali i o svojevrsnom rasterećenju maturanata kojima se neće provjeravati gradivo drugog polugodišta četvrtog razreda iz obaveznih predmeta. Održavanje državne mature Dubravka Brezak Stamać nazvala je optimističnom odlukom u vremenu velikih iščekivanja.

20. 4. 2020.

Stručni skup za odgojitelje, učitelje i nastavnike pripadnike hrvatske nacionalne manjine, iseljenika i Hrvata u Bosni i Hercegovini otkazuje se

Agencija za  odgoj i obrazovanje obavještava odgojno-obrazovne radnike pripadnike hrvatske nacionalne manjine, iseljenika i Hrvata u Bosni i Hercegovini da se zbog pandemije izazvane koronavirusom otkazuje stručni skup koji se trebao održati u Opatiji od 28. lipnja do 4. srpnja 2020. godine.

16. 4. 2020.

Obavijest HZJZ-a o prijavi područnih škola bez sportske dvorane za dodjelu poligona za tjelesnu aktivnost

U sklopu Nacionalnog programa Živjeti zdravo, komponenta Zdravstveno obrazovanje, osmišljena je aktivnost „Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece“ kao pomoć pri provedbi nastave Tjelesne i zdravstvene kulture u osnovnim školama Republike Hrvatske koje nemaju potrebne materijalne, tehničke i prostorne uvjete (sportsku dvoranu) za provedbu iste, a s ciljem održavanja, unapređenja i promicanja zdravlja i tjelesne aktivnosti. Hrvatski zavod za javno zdravstvo poziva ravnatelje škola da prijave područne škole koje nemaju sportsku dvoranu, a koje pohađaju učenici od 1. do 4. razreda, kako bi ih mogli uključiti u provedbu.

14. 4. 2020.

"Ovo je doba gdje su i učenici i nastavnici pokazali veliku kreativnost"

Kako će se provoditi ocjenjivanje učenika na daljinu, koje započinje ovaj tjedan, i kakvi su dosadašnji odjeci nastave na daljinu u emisiji HRT-a Dobro jutro Hrvatska govorili su ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać i predsjednik udruge Pragma Nedjeljko Marković. Brezak Stamać je rekla da je cijela Europa, gotovo i svijet, zatvorio škole što znači da on-line nastava nema svoju alternativu.

Obavijesti

Izdvajamo