Opće obavijesti

12. 11. 2019.

Javni poziv osnovnim i srednjim školama za videonajave knjiga

Obavještavamo vas da je na stranicama Ministarstva kulture objavljen Javni poziv osnovnim i srednjim školama za videonajave knjiga - učeničke radove. 

Poticanje učenika osnovnih i srednjih škola na izradu videonajave knjige (book trailera) samo je jedna od aktivnosti Akcijskog plana provedbe Nacionalne strategije za poticanje čitanja 2019.

Molimo učitelje i nastavnike da potaknu svoje učenike da se odazovu na Javni poziv i da svojim kreativnim radovima potaknu svoje vršnjake  na aktivno i kreativno čitanje.

Glavna je nagrada izlet za sve učenike razrednog odjela čija će videonajava biti ocijenjena najvišom ocjenom.

 

11. 11. 2019.

Ravnatelji škola najvažniji su čimbenici u provođenju kurikularne reforme

Ravnatelji škola najvažniji su čimbenici u provođenju kurikularne reforme

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać sudjelovala je u Vodicama na stručnom skupu ravnatelja osnovnih škola koji se od 11. do 13. studenoga 2019. godine održava pod nazivom „Rukovođenje i promjene u osnovnoj školi“ u organizaciji Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola. Govoreći o aktualnostima u Agenciji za odgoj i obrazovanje, ravnateljica Brezak Stamać istaknula je važnost kurikularne reforme i važnu ulogu savjetnika u provođenju reforme te posebno sudjelovanje savjetnika u savjetničkim posjetima školama koji su započeli u rujnu i nastavljaju se i dalje.

11. 11. 2019.

Kako poticati dječje stvaralaštvo putem umjetnosti

Kako poticati dječje stvaralaštvo putem umjetnosti

Deveti međunarodni stručno-znanstveni skup Sretna djeca – Poticaji u dječjem stvaralaštvu putem umjetnosti održan je od 9. do 11. listopada 2019. u Zagrebu u organizaciji Učilišta za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn − Studio Tanay i Udruge hrvatskih učitelja likovne izobrazbe, a u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba. Predavači i voditelji radionica bili su sveučilišni profesori iz Zagreba i Maribora, odgojitelji, učitelji i predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja RH-a, Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb te Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

7. 11. 2019.

Dubrovnik ugostio knjižničare iz cijeloga svijeta

Dubrovnik ugostio knjižničare iz cijeloga svijeta

Hrvatska udruga školskih knjižničara u suradnji s Međunarodnom udrugom školskih knjižničara (IASL-om) organizirala je u Dubrovniku od 21. do 25. listopada 2019. 48. Svjetski kongres školskih knjižničara i 23. Međunarodni istraživački forum o školskome knjižničarstvu pod nazivom Okupljanje – osnaživanje – preobrazba: školske knjižnice. Kongres, na kojem se okupilo 240 sudionika iz 50 zemalja, održan je uz suradnju i partnerstvu s brojnim obrazovnim ustanovama, poslovnim subjektima i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva kulture, Agencije za odgoj i obrazovanje, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika. 

7. 11. 2019.

2. radni posjet Hrvatskoj stručnjaka Instituta za obrazovanje iz Dublina

2. radni posjet Hrvatskoj stručnjaka Instituta za obrazovanje iz Dublina

U okviru projekta Sustav procjene kvalitete stručnog usavršavanja u nadležnosti Agencije za odgoj i obrazovanje, financiranog iz Programa Europske komisije za potporu reformama, održan je 2. radni posjet Hrvatskoj tima stručnjaka Instituta za obrazovanje Sveučilišta grada Dublina. Radni posjet održan je od 4. do 6. studenoga u Zagrebu u Agenciji za odgoj i obrazovanje. Od 25. rujna do 25. listopada ove godine provodilo se ispitivanje kvalitete i učinkovitosti programa e-učenja AZOO-a te iskustava sudjelovanja odgojno-obrazovnih radnika u tim programima od  2014. do 2019. godine.

6. 11. 2019.

Dječja prava i obrazovanje

Dječja prava i obrazovanje

Jesenska škola Hrvatskoga pedagoško-književnog zbora, stručno-znanstveni državni skup koji organizira Hrvatsko pedagoško-književni zbor, uz podršku suorganizatora Agencije za odgoj i obrazovanje, Gradskoga ureda za obrazovanje grada Zagreba, Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja održan je u Opatiji od 28. do 30. listopada 2019. Tema škole bila su Dječja prava i obrazovanje, a na skupu su sudjelovali odgojitelji, učitelji, nastavnici i profesori, stručni suradnici, ravnatelji i predstavnici osnivača odgojno-obrazovnih ustanova i Ureda državne uprave.

Obavijesti

Izdvajamo