Opće obavijesti

30. 9. 2019.

Šesti zajednički stručni skup Agencije za odgoj i obrazovanje i Memoriala de la Shoah

U Parizu će se, od 25. do 28. studenoga 2019. održati šesti zajednički stručni skup Agencije za odgoj i obrazovanje i Memorijala holokausta  (fr. Mémorial de la Shoah). Temeljem sporazuma o suradnji između Memorijala holokausta i Agencije za odgoj i obrazovanje, potpisanoga 2012. i 2016. godine, stručni skup Prenošenje povijesti holokausta organizira se za učitelje i nastavnike te ostale stručnjake u ovom području iz Republike Hrvatske.

27. 9. 2019.

Seminari i radionice hrvatskog jezika u Australiji

Seminari i radionice hrvatskog jezika u Australiji

U okviru programa potpore održavanju nastave hrvatskoga jezika i kulture u Australiji, od 11. do 23. rujna 2019., održani su seminari i radionice za učitelje i učenike. Nastavljena je suradnja nadležnih institucija – Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Učiteljskog fakulteta u Zagrebu te Hrvatske matice iseljenika.

26. 9. 2019.

Otvorena Smotra hrvatskoga školskog filma

Otvorena Smotra hrvatskoga školskog filma

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać otvorila je 25. rujna 2019. godine Smotru hrvatskoga školskog filma u Velikoj Gorici. Organizator programa i nositelj Smotre, koja je obuhvatila filmsko i videostvaralaštvo te razgovore voditelja i učenika s članovima prosudbenog povjerenstva je Agencija za odgoj i obrazovanje.

25. 9. 2019.

Najava svečane promocije mentora i savjetnika 4. listopada 2019./ promovirani

Svečana promocija odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u zvanje mentora i savjetnika održat će se 4. listopada 2019. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Svečanom promocijom Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja žele nagraditi najbolje u sustavu, one koji svojom stručnošću, pedagoškim metodama, uzornim radom i trajnim stručnim usavršavanjem unapređuju nastavni proces poučavanja i odgojno-obrazovni sustav u cjelini. 

Svečana promocija održat će se u dva dijela u 11 i 13 sati.

 

 

25. 9. 2019.

Ispitivanje kvalitete i učinkovitosti programa e-učenja AZOO-a

Agencija za odgoj i obrazovanje, u suradnji s Institutom za obrazovanje Sveučilišta Grada Dublina provodi ispitivanje kvalitete i učinkovitosti programa e-učenja AZOO-a uvedenih u ponudu stručnog usavršavanja 2014. godine.

Ispitivanje se provodi u okviru projekta „Sustav procjene kvalitete stručnog usavršavanja u nadležnosti Agencije za odgoj i obrazovanje“, a njime želimo dobiti informaciju o iskustvima sudjelovanja odgojno-obrazovnih radnika u programima e-učenja AZOO-a.

23. 9. 2019.

Pisci na mreži, 25. rujna 2019. gostuje Seid Serdarević

pisci_mProgram Pisci na mreži čine pozvani suvremeni hrvatski autori, koji su svojim knjigama zadobili pažnju književne kritike i čitateljske publike, ali su, istodobno, njihovi tekstovi poticajni za čitanje u školi tijekom različitih oblika neposrednog odgojno-obrazovnog rada: redovne nastave hrvatskoga jezika i različitim izvannastavnim aktivnostima. Namjera je urednika i voditelja programa, viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje Mirela Barbaroša-Šikić i Miroslav Mićanović,  da u virtualnim susretima učenici saznaju tko su hrvatski pisci, kako, zašto i za koga pišu. U programu Pisci na mreži 25. rujna 2019. godine gostuje Seid Serdarević.

 

Obavijesti

Izdvajamo