Opće obavijesti

13. 5. 2019.

Najava stručnog skupa Holokaust kao početna točka II.

Od 9. do 11. srpnja 2019. godine u Trstu (Republika Italija) održat će se stručni skup  Holokaust kao početna točka II. za učitelje i nastavnike koji se bave poučavanjem i učenjem ove teme. Organizator je Šoa memorial (Memorial de la Shoah) iz Pariza u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, slovenskim Zavodom za školstvo (Zavod Republike Slovenije za šolstvo) te talijanskim Ministarstvom obrazovanja, znanosti i istraživanja (Ministero dell'Istruzione, dell'Università e della Ricerca).

10. 5. 2019.

Najava simulirane sjednica Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola

Služba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizira sedmu  Simuliranu sjednicu Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola.Simulirana sjednica održat će se u ponedjeljak 13. svibnja 2019. s početkom u 12 sati, u Velikoj vijećnici Hrvatskoga sabora.  Učenici/zastupnici na sedmoj simuliranoj sjednici raspravljat će o Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti (NN, 85/15, 121/16, 99/18) .

29. 4. 2019.

Najava državne smotre projekata u dječjim vrtićima

Državna smotra projekata u području Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Vlade republike Hrvatske u ustanovama za rani i predškolski odgoj i obrazovanje održat će se od 15. do 17. svibnja u Zadru u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

Odgoj za ljudska prava i aktivno građanstvo temelji se na Nacionalnom programu odgoja i obrazovanja za ljudska prava Vlade republike Hrvatske, uvedenom u odgojno-obrazovni sustav 1999. godine posebnom odlukom Vlade Republike Hrvatske, kojom se obvezuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja na njegovu primjenu.

29. 4. 2019.

Svečano promovirano 526 mentora i savjetnika

Svečano promovirano 526 mentora i savjetnika

Svečanom promocijom mentora i savjetnika u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu odano je priznanje izvrsnim i inovativnim odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima. Agencija za odgoj i obrazovanje organizirala je 26. travnja 2019. promociju u položajna zvanja 526 odgojno-obrazovnih radnika iz dječjih vrtića, osnovnih, srednjih i umjetničkih škola te učeničkih domova.

26. 4. 2019.

Najava stručnog skupa Kurikularni pristup u nastavi francuskoga jezika

Državni stručni skup za odgojitelje, učitelje i nastavnike francuskoga  jezika s temom  Kurikularni pristup u nastavi francuskoga  jezika održat će se u Sinju od 8. do 10. svibnja 2019. godine s početkom u 13h.

Obavijesti

Izdvajamo