Opće obavijesti

14. 11. 2019.

Edukacija savjetnika Agencije za potporu kurikularnoj reformi

Edukacija savjetnika Agencije za potporu kurikularnoj reformi

Viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje sudjelovali su 13. i 14. studenoga 2019. na edukaciji Potpora kurikularnoj reformi u Hrvatskoj koja se održala u Termama Tuhelj 13. i 14. studenoga 2019. u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja i British Council Hrvatska. Sudionicima dvodnevne edukacije uvodno su se obratile ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać i direktorica British Councila Hrvatska Aida Salamanca. Edukacija je dio projekta koji financira Europska Unija kroz Službu za potporu strukturnim reformama Europske komisije.

13. 11. 2019.

Dogovorena suradnja na razvoju preventivnih i programa zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih

Dogovorena suradnja na razvoju preventivnih i programa zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih

U Agenciji za odgoj i obrazovanje 12. studenog 2019. održan je sastanak ravnateljice dr. sc. Dubravke Brezak Stamać i pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba prof. dr. sc. Vjekoslava Jeleča, dr. med. Sastanku su nazočile i njihove suradnice, a razgovaralo se o nastavku suradnje i daljnjem razvoju preventivnih i programa zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih. Istaknuti su do sada realizirani edukativni programi u osnovnim i srednjim školama Grada Zagreba u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo koji su bili usmjereni na učenike i nastavnike.

12. 11. 2019.

Javni poziv osnovnim i srednjim školama za videonajave knjiga

Obavještavamo vas da je na stranicama Ministarstva kulture objavljen Javni poziv osnovnim i srednjim školama za videonajave knjiga - učeničke radove. 

Poticanje učenika osnovnih i srednjih škola na izradu videonajave knjige (book trailera) samo je jedna od aktivnosti Akcijskog plana provedbe Nacionalne strategije za poticanje čitanja 2019.

Molimo učitelje i nastavnike da potaknu svoje učenike da se odazovu na Javni poziv i da svojim kreativnim radovima potaknu svoje vršnjake  na aktivno i kreativno čitanje.

Glavna je nagrada izlet za sve učenike razrednog odjela čija će videonajava biti ocijenjena najvišom ocjenom.

 

11. 11. 2019.

Ravnatelji škola najvažniji su čimbenici u provođenju kurikularne reforme

Ravnatelji škola najvažniji su čimbenici u provođenju kurikularne reforme

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać sudjelovala je u Vodicama na stručnom skupu ravnatelja osnovnih škola koji se od 11. do 13. studenoga 2019. godine održava pod nazivom „Rukovođenje i promjene u osnovnoj školi“ u organizaciji Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola. Govoreći o aktualnostima u Agenciji za odgoj i obrazovanje, ravnateljica Brezak Stamać istaknula je važnost kurikularne reforme i važnu ulogu savjetnika u provođenju reforme te posebno sudjelovanje savjetnika u savjetničkim posjetima školama koji su započeli u rujnu i nastavljaju se i dalje.

11. 11. 2019.

Kako poticati dječje stvaralaštvo putem umjetnosti

Kako poticati dječje stvaralaštvo putem umjetnosti

Deveti međunarodni stručno-znanstveni skup Sretna djeca – Poticaji u dječjem stvaralaštvu putem umjetnosti održan je od 9. do 11. listopada 2019. u Zagrebu u organizaciji Učilišta za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn − Studio Tanay i Udruge hrvatskih učitelja likovne izobrazbe, a u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba. Predavači i voditelji radionica bili su sveučilišni profesori iz Zagreba i Maribora, odgojitelji, učitelji i predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja RH-a, Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb te Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

7. 11. 2019.

Dubrovnik ugostio knjižničare iz cijeloga svijeta

Dubrovnik ugostio knjižničare iz cijeloga svijeta

Hrvatska udruga školskih knjižničara u suradnji s Međunarodnom udrugom školskih knjižničara (IASL-om) organizirala je u Dubrovniku od 21. do 25. listopada 2019. 48. Svjetski kongres školskih knjižničara i 23. Međunarodni istraživački forum o školskome knjižničarstvu pod nazivom Okupljanje – osnaživanje – preobrazba: školske knjižnice. Kongres, na kojem se okupilo 240 sudionika iz 50 zemalja, održan je uz suradnju i partnerstvu s brojnim obrazovnim ustanovama, poslovnim subjektima i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva kulture, Agencije za odgoj i obrazovanje, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika. 

Obavijesti

Izdvajamo